Des de Gijón

Sánchez demana que la denúncia falsa per una agressió homòfoba no impedeixi «veure la realitat»

  • El president del Govern central es compromet a continuar posant sobre la taula eines que frenin els delictes d’odi

Sánchez demana que la denúncia falsa per una agressió homòfoba no impedeixi «veure la realitat»

Jorge Peteiro / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La denúncia falsa que va presentar un jove a Madrid en relació amb una agressió homòfoba ha regirat el debat polític i social entorn de les protestes d’inseguretat del col·lectiu LGTBI. Davant aquesta situació, Pedro Sánchez ha demanat que el fals testimoni que va presentar aquest jove no impedeixi «veure la realitat» i ha assegurat que «els delictes d’odi envers les persones LGTBI s’han incrementat». Per això, el cap de l’Executiu mantindrà la reunió d’urgència de la comissió de seguiment del pla contra els delictes d’odi divendres que ve.

Notícies relacionades

«És veritat que ahir vam conèixer que va ser una denúncia falsa la que es va produir en relació amb aquest fet, però aquesta denúncia falsa no pot impedir descriure el que és veritat: la realitat que pateixen persones de diferents orientacions sexuals pel fet de ser com són», ha sentenciat el president del Govern central durant la visita que ha fet Gijón per presentar la nova llei de formació professional.

Sánchez ha recalcat el compromís del Govern central en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI i ha promès que «continuen posant a sobre de la taula mesures i instruments per frenar aquest increment, per desgràcia, de delictes d’odi». Amb aquesta intenció, va convocar per a divendres que ve la comissió de seguiment del pla contra els delictes d’odi. Dimecres passat va explicar que la intenció és actualitzar l’estratègia actual i implementar els «canvis pertinents perquè aquells grups que volen tornar l’odi als carrers d’Espanya no ho puguin aconseguir».