Atac a Madrid

La intrahistòria de la denúncia falsa sobre l’agressió a Malasaña

  • El jove de 20 anys que va denunciar un atac de vuit d’encaputxats va mentir per encobrir davant la seva parella una altra relació

  • En la seva segona versió a la Policia diu que el seu tall al llavi i el tatuatge a les natges van ser consentits

La intrahistòria de la denúncia falsa sobre l’agressió a Malasaña

Marcos Pontes / Agencias

2
Es llegeix en minuts

El jove de 20 anys que va denunciar una agressió homòfoba al madrileny barri de Malasaña per part de vuit d’encaputxats ha confessat a la policia que es va inventar l’atac. Que el que va dir en la seva primera denúncia, i que ha causat un tsunami polític a Espanya sobre els delictes d’odi, és fals. En una segona declaració davant els investigadors, ha admès que el que havia denunciat fa dies com a agressió, amb el resultat de ferides al llavi i el tatuatge suposadament forçat a les natges amb un cúter de la paraula ‘maricon’, va ser en realitat fruit d’una relació sadomasoquista consentida, en un pis, amb dues persones més. 

En la seva primera declaració en seu policial, el jove va assegurar que vuit encaputxats l’havien assaltat a la porta de casa seva a Malasaña després de les 17.00 hores de la tarda del diumenge 5 setembre. En aquesta versió, va afirmar que els presumptes agressors van entrar després d’ell al seu portal, vestits amb dessuadores i passamuntanyes, i que li van tallar el llavi inferior mentre li deien «‘maricon’», «fastigós» i «‘comemierda’», a més de tatuar-lo contra la seva voluntat.

No obstant la investigació de la Policia Nacional ha revelat que la suposada agressió no havia quedat registrada a cap càmera de seguretat dels comerços i locals pròxims. Tampoc a les càmeres de les boques de metro més pròximes. Els agents van interrogar desenes de veïns que eren a la zona. Cap havia vist ni sentit res, una circumstància que ha portat a les forces de seguretat a perseverar en els interrogatoris a qui havia sigut hipotèticament agredit.

Denúncia al costat de la seva parella

Fonts del cas expliquen que el jove no tenia la intenció de denunciar, però que va ser la seva parella, amb qui conviu, qui el va instar a fer-ho després de conèixer les lesions del seu company i rebre la versió, per part d’aquest, que tot era fruit d’un atac de desconeguts. Tots dos van sortir al carrer el mateix diumenge i al creuar-se amb un cotxe policial patrullant la zona, es van decidir a denunciar els suposats fets, aquests que feien referència a una brutal agressió per part de vuit encaputxats en un portal.

Notícies relacionades

Però la dificultat per ratificar aquesta versió després de diverses indagacions va portar la policia, la tarda d’aquest dimecres, a repetir l’interrogatori al denunciant. I va acabar confessant que la seva denúncia era falsa. El ministeri d’Interior ho va confirmar oficialment unes hores després, tot i que es remarcava que continuaven les investigacions obertes entorn d’aquest cas i el procediment judicial. 

No obstant, les fonts consultades apunten que el cas, que està pendent de repartiment al jutjat, serà arxivat amb total seguretat. Les altres persones que van participar, amb el jove, en el que ha resultat ser una relació consentida i no un atac, tampoc seran acusades de res. Ni el mateix denunciant, malgrat que el Codi Penal castiga la denúncia falsa i la simulació de delicte.