Sense ferits

La línia R2 de Rodalies recupera el servei amb retards

Un descarrilament ha obligat a tallar la circulació de trens entre Gavà i el Prat

Adif ha treballat de matinada per recuperar la normalitat, però durant dues hores només s’ha pogut utilitzar una via

Tren de rodalies  cercanias accidentado descarrilado en el Prat del Llobregat

Tren de rodalies cercanias accidentado descarrilado en el Prat del Llobregat

2
Es llegeix en minuts

La circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat pateix retards aquest dimarts des de l’inici del servei de Rodalies com a conseqüència del descarrilament que es va produir dilluns cap a les 17.40 hores, després que un tren de Rodalies de la línia R2 sud (Sant Vicenç de Calders – Barcelona Estació de França) sortís de la via en un canvi d’agulles en el moment d’entrar a l’estació del Prat de Llobregat.

Segons ha informat Renfe, de moment els retards són d’uns 10 minuts, tot i que aquesta xifra podria augmentar a mesura que avanci el dia, ja que la R2 és una de les que compta amb més freqüències, més enllà de l’efecte acumulatiu. Des de l’inici del servei (a les 5.00 hores) només es podia circular per una de les dues vies, però, a les 7.15 hores, s’ha restablert la circulació per totes dues.

Tallada la circulació tota la nit

El lloc de l’accident, intersecció amb la via principal de l’R-2, va fer que afectés totes les línies de rodalies i mitja distància que van des de Barcelona cap al sud de Catalunya. Sobre les 20.30 es va poder restablir la circulació per una sola via de manera parcial i a 5 km/h, però a les 22.00 hores es va optar per tornar a tallar la circulació perquè hi poguessin treballar operaris durant la nit per poder tornar a prestar el servei aquest dimarts amb normalitat.

El comboi va sortir de l’eix en el canvi d’agulles, però, segons Renfe, no s’han registrat danys personals i els gairebé 250 viatgers que anaven als vagons van ser transbordats mitjançant passarel·les d’intercomunicació a un altre tren situat en paral·lel. La companyia ha gestionat el transport alternatiu per a la línia.

Notícies relacionades

Els trens regionals i de les línies R13, R14, R15, R16 i R17 són desviats per Vilafranca del Penedès (Barcelona), cosa que afecta la línia R4. 

Des de les 22.00, la línia R2 sud

  • Funcionen els trens entre Gavà i Sant Vicenç de Calders, però amb importants retards

  • hi ha un servei llançadora entre el Prat, Barcelona i l’estació de França

  • Entre Gavà i el Prat es dona servei amb autobusos

  • Hi ha retards en diverses vies, sobretot a la línia de l’aeroport.