Ensorrament

Busca l’urna amb les cendres del seu pare entre la runa de l’edifici de Peníscola

  • Un ciutadà belga demana recuperar les restes del seu progenitor, que eren en un dels pisos col·lapsats

Busca l’urna amb les cendres del seu pare entre la runa de l’edifici de Peníscola

MEDITERRANEO/ Juan F. Roca

1
Es llegeix en minuts

Abel Coupeau, un belga de Gant de 43 anys, és un dels propietaris d’un dels apartaments de l’edifici de Font Nova que dimecres passat van quedar fets miques per l’ensorrament de part de la instal·lació. Ell està buscant ajuda per veure com i quan pot recuperar una urna metàl·lica i segellada que guarda una cosa molt especial. Les cendres del seu pare que tenia a l’armari i que havia d’escampar al mar que banya Peníscola. 

Va estar al seu apartament fins a una setmana abans de l’ensorrament. Diumenge va tornar perquè volia recuperar «part de la meva vida, el meu pare». No sap a qui acudir. «Vam arribar i vam veure la Guàrdia Civil per la zona de l’ensorrament, però ens van dir que no era competència seva. Ens van remetre a parlar amb la Policia Local i aquesta, als Bombers. Ells van entendre el meu problema, una cosa molt sensible i personal, però ells no poden fer-hi res sense una ordre policial», assegura Coupeau.

Notícies relacionades

Va buscar ajuda al Consolat belga, situat a Alacant. «Em van dir que era una cosa personal i que ells no hi podien fer res. Em sento molt decebut i desemparat pel meu Consolat», va destacar. Està convençut que l’urna amb les cendres del seu pare no s’ha trencat i la vol recuperar. «No sé ni què fer», es lamenta. «El meu pare i jo vam descobrir Peníscola el 2015 i ens en vam enamorar. Al cap de poc temps va morir víctima d’una llarga malaltia, i els seus desitjos eren venir a morir a aquesta ciutat, i que les seves cendres fossin escampades al mar. M’agradaria que el seu desig es pogués complir, ja que al seu dia no va poder», clama aquest ciutadà belga.

El seu desig no és cap altre que, quan es pugui accedir a la zona esfondrada, pugui buscar aquesta urna que atresora un valor molt sentimental per a ell.