Dos morts

El so del mòbil de la dona desapareguda en l’ensorrament de Peníscola va permetre localitzar-ne el cadàver

2
Es llegeix en minuts

El servei d’emergències de la Generalitat Valenciana acaba d’anunciar que els bombers i la resta d’efectius que treballen en les restes de l’ensorrament d’un edifici a Peníscola acaben de localitzar el cos de la dona desapareguda sota la runa.

Segons expliquen responsables del dispositiu de rescat, els efectius de bombers i emergències segueixen treballat per treure-la d’entre la runa després de l’ensorrament, aquest dimecres, d’un edifici de tres plantes a la urbanització de Font Nova de Peníscola, després de rescatar amb vida el fill de la desapareguda i, desgraciadament, trobar aquest dijous el cadàver del fillastre, de tan sols 15 anys i natural de Morella.

Els fets es remunten a la tarda de dimecres, quan un edifici de tres pisos es va esfondrar a Peníscola deixant sota la runa tres desapareguts, un de localitzat. Els equips de rescat van treballar sense parar durant tota la matinada d’ahir, en què van rescatar cap a les 00.00 de la nit un home de 26 anys conscient i amb vida, fill de la dona localitzada aquesta tarda. A primera hora del matí es trobava el cos del menor de 15 anys, fillastre de la dona morta. Les tasques de rescat per localitzar la dona han sigut complicades, per aquesta raó a primera hora una grua s’ha desplaçat fins al lloc per ajudar els bombers a desallotjar els grans blocs de runa que impedien arribar fins al cos de la dona morta.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anat aquest matí al lloc del sinistre per conèixer de primera mà els treballs de rescat i la situació dels veïns. Segons ha assenyalat, els veïns de la urbanització afectada han sigut reallotjats en diversos hotels de la zona.

Segons ha informat GVA 112 en el seu compte de Twitter, el dispositiu de recerca ja ha quedat desactivat després de 24 hores quan s’ha trobat el cos de la dona. El balanç és d’una persona rescatada amb vida i dues persones mortes.

El so del mòbil permet localitzar la dona desapareguda

El so del telèfon mòbil de la dona sepultada entre la runa de l’edifici esfondrat aquest dimecres a Peníscola ha contribuït a la localització del seu cadàver, aquest dijous a la tarda, per part dels serveis d’emergències.

Notícies relacionades

Segons ha explicat a Efe l’alcalde de la localitat, Andrés Martínez, una amiga de la víctima, que acabava d’assabentar-se’n del succés, l’ha trucat aquesta tarda i li ha facilitat el número de telèfon de la dona, a qui havia estat trucant diverses vegades sense obtenir cap resposta.

«Hem fet un silenci i al trucar s’ha sentit el so del mòbil», ha destacat Martínez, que ha indicat que això ha permès localitzar el cos sense vida d’aquesta dona, l’última de les tres persones que quedava sota la runa, després que l’edifici col·lapsés a última hora d’aquest dimecres.