Laboratori d’Amer

Els resultats dels assajos clínics en persones d’Hipra, la vacuna catalana, són positius

  • Els 30 voluntaris seleccionats estan responent adequadament

  • En aquesta primera fase proven la seva seguretat

1
Es llegeix en minuts

Els 30 voluntaris que participen en l’assaig clínic amb humans de la primera vacuna espanyola contra la  covid, que desenvolupa el laboratori gironí Hipra, responen adequadament al tractament.

Notícies relacionades

Els hospitals Josep Trueta de Girona i Clínic de Barcelona van començar el 30 d’agost la tria de voluntaris que participaran en l’assaig clínic amb humans de la primera vacuna espanyola contra la Covid, Hipra. L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) va autoritzar el dia 11 d’agost passat el primer assaig clínic en persones d’una vacuna espanyola davant la Covid-19, la vacuna PHH-1V d’Hipra, laboratori que té la seva planta a Amer (Girona). Després de concloure amb notable èxit aquesta setmana l’admissió de voluntaris, al rebre els hospitals desenes de trucades i correus electrònics de persones que mostraven interès en la prova, començarà ara la selecció dels voluntaris més idonis per participar en l’assaig clínic.

En aquesta primera fase, van ser elegides 30 persones de 18 a 39 anys que no hagin tingut la malaltia ni s’hagin vacunat contra la malaltia, i en les pròximes setmanes se’ls anirà inoculant dosis de la nova vacuna. Es tracta d’un assaig fase I/IIa d’escalada de dosis, aleatoritzat, controlat i emmascarat (s’administra la vacuna d’Hipra o una vacuna autoritzada emmascarades, de manera que s’impedeixi la seva identificació tant pel pacient com per l’equip investigador), que estudiarà principalment la seguretat i la tolerabilitat d’aquesta vacuna, així com la seva immunogenicitat i eficàcia com a objectius secundaris.