Restriccions per la pandèmia

El Govern té 48 hores per justificar el tancament de l’oci nocturn

El TSJC vol escoltar els arguments de la Generalitat abans de respondre al recurs de la patronal de l’oci, que demana reobrir

Prueba sobre el ocio nocturno llevada a cabo en Barcelona.

Prueba sobre el ocio nocturno llevada a cabo en Barcelona. / Kike Rincon/Europa Press (europa press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern haurà d’argumentar en 48 hores els motius per restringir els horaris de la restauració i tancar l’interior de l’oci nocturn, arran d’un recurs de la patronal de l’oci nocturn, FECASARM, contra l’últim decret que ho estipula. El sector ha expressat el seu malestar per les decisions de la Generalitat que han afectat la seva activitat en els últims mesos.

El TSJC ha decidit aquest dijous desestimar les mesures cautelaríssimes demanades per la patronal, és a dir, ha rebutjat forçar una reobertura urgent sense escoltar la versió de la Generalitat, i es pronunciarà una vegada hagi escoltat totes les parts.

Escoltar l’altra part

Notícies relacionades

En la seva decisió, la Sala diu que «encara no compta amb els elements suficients de coneixement» per decidir i que per això ha d’escoltar el Govern.

«És difícil, amb els mitjans, al·legacions i raonaments que s’expressen en l’actual recurs, suspendre o adoptar fins i tot una mesura cautelar positiva sense prèviament donar trasllat als col·litigants, i poder conèixer la necessitat i la proporcionalitat de les mesures adoptades», argumenta el TSJC. Per això, la sala «atorga un breu termini d’al·legacions a l’administració pública demanada perquè el Tribunal pugui pronunciar-se sobre la mesura cautelar de suspensió ordinària».