Desapareguda des del dia 19

L’assassí d’una venedora de l’ONCE a Albacete confessa el crim

  • Els agents apunten com a mòbil a un deute econòmic de l’assassí amb la dona

L’assassí d’una venedora de l’ONCE a Albacete confessa el crim

EFE / MANU

2
Es llegeix en minuts

El detingut per la seva relació amb la desaparició de María Isabel de la Rosa, la venedora de cupons el cos de la qual va aparèixer aquesta setmana a Albacete després de dies desapareguda, ha sigut enviat a presó comunicada i sense fiança i imputat d’un delicte d’assassinat després de confessar el crim, segons ha decretat el Jutjat d’Instrucció número 1 d’Albacete en funcions de guàrdia.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa, durant la declaració, A. G. S. ha reconegut haver causat la mort a la María Isabel a l’interior del seu domicili en el curs d’una discussió, la va empènyer a terra i la víctima va caure de cara amunt i va començar a convulsar, moment que va ser aprofitat per l’investigat, segons la seva declaració, per col·locar-se a sobre de la víctima i subjectar-la del coll pressionant-lo amb intenció d’asfixiar-la fins a acabar amb la seva vida.

La Policia Nacional, segons informava aquest mateix divendres, estudia el mòbil econòmic en aquest crim, ja que «tot apunta que el detingut i la víctima van mantenir una discussió, pel que sembla, motivada per uns diners que aquest li devia a ella».

La desaparició a Albacete de María Isabel de la Rosa Cózar, la venedora de l’ONCE el rastre de la qual es va perdre el 19 d’agost del 2021 cap a les 17.00 hores, va portar la Policia Nacional a iniciar una ràpida investigació que va permetre la detenció del presumpte autor tot just quatre dies després, així com la recuperació del cos de la dona desapareguda, que havia tractat d’ocultar en un cubicle que ell mateix va construir al seu propi domicili, amb maons, ciment i sorra.

Notícies relacionades

Des del moment en què la Policia Nacional va rebre la denúncia per la desaparició de María Isabel de la Rosa Cózar, a primera hora del matí del 20 d’agost, els efectius policials es van abocar en la investigació, ja que les circumstàncies que la família relatava donaven lloc a qualificar-la com a inquietant. Pel que sembla, la desapareguda va sortir del seu domicili a les 9.00 hores del dia 19 per treballar venent cupons a la zona del barri Parque Sur. Al ser una persona de costums arrelades, els familiars es van estranyar que no tornés a casa en tot el dia, i la preocupació va començar al passar les dotze de la nit sense tenir notícia d’ella.

Les gestions d’investigació van ubicar els últims passos de la María Isabel en una zona concreta de la ciutat pròxima al domicili de l’home que posteriorment va ser detingut, i aviat es va esbrinar que el propietari de l’esmentat domicili podria haver mantingut algun tipus de contacte amb la desapareguda moments abans de perdre-li el rastre. Finalment, i després d’obtenir els indicis necessaris per presumir que podria estar implicat en la desaparició de la María Isabel, es va procedir a detenir-lo el dimarts 24 d’agost al matí, i el detingut va reconèixer poc després l’autoria dels fets.