Incivisme

Una altra nit d’aldarulls a Sant Sebastià: 10 detinguts i 3 ertzaines ferits

Els busca-raons han trencat aparadors, cremat contenidors i llançat objectes contra els agents que vigilaven el compliment de la normativa anti-Covid

Daños tras los disturbios en San Sebastián

Daños tras los disturbios en San Sebastián / Juan Herrero (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Deu detinguts i tres ertzaines contusionats és el balanç d’una altra matinada més de disturbis a Sant Sebastià, on aquest diumenge grups de busca-raons han trencat aparadors, cremat contenidors i llançat objectes contra els agents que vigilaven el compliment de la normativa sanitària anti-Covid.

La d’aquest diumenge és la cinquena matinada amb disturbis similars al nucli antic i el centre de Sant Sebastià que acaba amb detencions. El dimarts 17 d’agost van ser arrestades dues persones, el dijous dia 19, cinc; el divendres 20, deu; i ahir, dissabte 21, un total de 15.

Joves entre 17 i 22 anys

El Departament basc de Seguretat ha informat que els arrestats d’aquest diumenge són de moment deu, entre ells un noi de 17 anys –que han sigut entregats als seus pares en espera de ser citat pel jutge–, i la resta d’edats compreses entre 18 i 22 anys, tot i que no descarta més detencions perquè manté oberta l’actuació policial per identificar altres participants.

Els disturbis han començat cap a les 2.40 hores de la matinada a la Parte Vieja donostiarra, quan grups de joves «han començat a llançar ampolles i altres objectes contundents» contra els agents de la Policia basca que formaven part del dispositiu que vigilava la zona per controlar el compliment de la normativa sanitària davant la Covid-19.

Notícies relacionades

El Departament de Seguretat ha precisat que, a partir d’aquell moment, els busca-raons s’han dispersat per carrers del centre de la ciutat, on presumptament han trencat aparadors d’alguns comerços i cremat contenidors d’escombraries.

Durant els desordres, en els quals l’Ertzaintza ha utilitzat material antiavalots, tres agents han resultat amb contusions però cap d’ells de caràcter greu, ha indicat la Conselleria de Seguretat.