Tradició polèmica

Vidreres suspèn el correbou per segon any consecutiu

La decisió s’ha pres d’acord amb les recomanacions sanitàries per la pandèmia, però ningú oblida l’incident que va deixar 19 ferits el 2019

espaa-17-personas-resultaron-heridas-de-los-cuales-2-se-encuentran-en-estado-delicado-luego-que-un-toro-saltara-del-ruedo-a-la-tribuna-de-la-pla

espaa-17-personas-resultaron-heridas-de-los-cuales-2-se-encuentran-en-estado-delicado-luego-que-un-toro-saltara-del-ruedo-a-la-tribuna-de-la-pla

1
Es llegeix en minuts

Per segon any consecutiu Vidreres no celebrarà el tradicional correbou durant la seva festa major de setembre. La decisió s’ha pres d’acord amb les recomanacions sanitàries per la pandèmia, però el cert és que arriba en un moment en què encara no n’està garantida la continuïtat.

L’incident de setembre de l’any 2019 quan un toro es va escapar del recinte i va deixar 19 ferits, un d’ells crític, va fer replantejar l’ajuntament el manteniment d’aquest acte. Des de fa temps s’ha generat un intens debat entre els partidaris dels correbous i els animalistes. Arribats a aquest punt, l’ajuntament va anunciar la celebració d’un referèndum per decidir el futur de la festa.

¿Vols correbous?

Fins i tot ja hi havia data i pregunta: havia de ser el 15 de març de 2020 i la pregunta, «¿Vols correbous a Vidreres?». L’entrada en vigor de l’estat d’alarma va provocar també la suspensió de la consulta quan tots els mecanismes per poder votar ja estaven en marxa.

Notícies relacionades

L’any passat ja es va suspendre el correbou per primera vegada en 34 anys. Llavors, la decisió es va prendre també per l’efecte de la pandèmia. Al llarg d’aquesta setmana ha sigut impossible posar-se en contacte amb el regidor de Cultura i Festes de Vidreres, Francisco Baltrons, per conèixer els detalls de la suspensió i saber si ja hi ha data per a la consulta.

Vidreres és l’únic municipi de la província de Girona que manté aquesta celebració. Amb el pas dels anys, amb l’increment de crítiques i l’aplicació de noves lleis de protecció dels animals s’han anat eliminant correbous que es feien per exemple a Torroella de Montgrí, Roses (on també es va deixar de fer la perseguida d’ànecs), i Olot. L’activitat taurina s’ha anat reduint progressivament a tota la demarcació i només Vidreres l’ha mantingut, almenys fins a l’edició de la festa major del 2019.

Temes:

Festes Toros