Desolació

Mor una dona per Covid a Gijón després que els metges salvessin el seu nadó amb cesària

  • La dona, de 37 anys, feia dies que era a l’uci de l’Hospital de Cabueñes

  • La seva filla, malgrat ser prematura, evoluciona bé

Hospital de Cabueñes.

Hospital de Cabueñes.

1
Es llegeix en minuts

Una dona de 37 anys va morir abans-d’ahir, dimecres, per Covid-19 a l’Hospital de Cabueñes, de Gijón, dies després de donar a llum una nena. Feia temps que la pacient estava ingressada a causa d’una infecció per coronavirus. De nacionalitat colombiana, havia arribat a l’hospital embarassada i els metges van constatar que el seu estat de salut empitjorava.

En conseqüència, com que es tractava d’una gestació avançada (gairebé set mesos), van decidir programar un part mitjançant cesària per salvar la criatura. El procediment es va portar a terme fa uns dies, amb èxit. La situació de la nadó és raonablement satisfactòria, si bé presenta els problemes propis dels nens prematurs. Després de l’infantament, es van complir els pitjors pronòstics.

Notícies relacionades

El quadro de Covid va continuar agreujant-se i abans-d’ahir va morir la mare, que es mantenia ingressada en la unitat de cures intensives (uci) del centre de Gijón. Segons ha pogut saber ‘La Nueva España’ de fonts sanitàries, regna la desolació –l’expressió col·loquial que transcendeix és «estem fets pols»– entre els treballadors implicats en l’atenció a la dona. En conseqüència, resulta imaginable la devastació en la qual deu haver quedat sumida la família de la dona. A la pèrdua de la mare se sumen les dificultats econòmiques per complir la seva voluntat de repatriar el cadàver a Colòmbia. Es contempla que la dona s’hagués contagiat de coronavirus en una celebració amb la seva família i altres amics.

Fa mesos, a l’Hospital Universitari Central d’Astúries (HUCA), va ser ingressada durant un llarg període una dona embarassada que també va necessitar assistència a l’uci. El seu període de gestació no permetia extreure-li el fill. Finalment va ser donada d’alta i ha pogut continuar amb l’embaràs.