Possible delicte d’homicidi imprudent

Investiguen quatre membres del club busseig Segur per la mort de dos bussejadors

  • L’activitat era un ‘baptisme’ de busseig i les dues víctimes anaven equipades amb vestits de busseig

Investiguen quatre membres del club busseig Segur per la mort de dos bussejadors

ACN / GEMMA SÁNCHEZ

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Guàrdia Civil investiga quatre persones d’un club de busseig de Segur de Calafell (Tarragona) per un possible delicte d’homicidi imprudent en la mort de dos alumnes de submarinisme ocorreguda el 8 d’agost quan realitzaven el seu ‘baptisme’ en aquest esport.

Els dos homes, de 50 i 56 anys, van morir ofegats quan practicaven submarinisme en aigües pròximes al port de Segur de Calafell juntament amb un grup de diverses persones, amb un club de busseig d’aquesta localitat.

Segons informa aquest divendres la Guàrdia Civil en un comunicat, la Unitat Orgànica de Policia Judicial d’aquest cos a Tarragona investiga quatre persones del club de busseig per la mort d’aquestes dues persones.

Després d’una mica més d’una setmana d’investigació i després de la realització dels pertinents informes tècnics, la Guàrdia Civil ha obtingut prou «indicis per presumir la comissió de dos delictes d’homicidi per imprudència en el qual estarien implicats quatre persones relacionades amb l’esmentat club».

El presumpte «incompliment» de diversos preceptes de la normativa que regula l’activitat de busseig i una «possible mala planificació i equipament inadequat podrien haver sigut determinants en l’ofegament de dos dels participants» en aquesta activitat coneguda com a «baptisme» de busseig.

El cos armat ha posat en coneixement del Jutjat d’Instrucció número 5 del Vendrell (Tarragona) les conclusions de la seva investigació.

Després de produir-se l’ofegament d’aquests dos homes, la Guàrdia Civil va activar les seves unitats de policia judicial, Servei Marítim i especialistes en busseig del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques GEAS per practicar les diligents pertinents.

Notícies relacionades

L’autòpsia va determinar que les dues víctimes –un home de 50 anys veí de Vilafranca del Penedès (Barcelona) i un altre de 56 anys, veí del Vendrell (Tarragona)– van morir ofegades.

L’activitat era un «baptisme» de busseig i les dues víctimes anaven equipades amb vestits de busseig, amb els seus corresponents pesos i ampolles d’oxigen, però mancaven d’elements de flotabilitat.

Temes:

Busseig