Accident

Moren dos submarinistes a Segur de Calafell

  • Els morts són dos homes de 50 i 56 anys de Vilafranca i el Vendrell que s’iniciaven en la pràctica del busseig

Moren dos submarinistes a Segur de Calafell

ACN / GEMMA SÁNCHEZ

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dues persones han mort aquest diumenge a Segur de Calafell quan estaven practicant submarinisme al costat de la costa de la localitat del Baix Penedès. Els morts són dos homes de 50 i 56 anys, veïns de Vilafranca del Penedès i del Vendrell, segons ha informat en un missatge a Twitter l’Ajuntament de Calafell.

L’avís de l’accident ha arribat a les 11.02, informa Efe, l’hora en què el telèfon d’emergències 112 ha rebut una trucada informant de què havia passat. Els fets han tingut lloc a prop del port de Segur de Calafell. Un grup de persones estava practicant submarinisme i una ha perdut la consciència.

En aquest moment alguns dels seus companys se n’han adonat del que estava passant i han tret l’home de l’aigua per intentar culminar amb èxit una reanimació cardiopulmonar. Es tractava del veí de Vilafranca, de 50 anys.

Segons els primers indicis, eren bussejadors inexperts que s’iniciaven en la pràctica del submarinisme fent un baptisme.

Efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han prosseguit durant un temps amb les tasques de reanimació, però ha sigut sense èxit. L’home ha mort. La tragèdia no s’ha aturat aquí.

Mentre s’intentava aconseguir que el primer accidentat recuperés la consciència, el grup se n’ha adonat que no estava al complet. Els submarinistes han trobat a faltar un altre dels integrants i han començat a buscar-lo.

Investigació

Un barco dels Mossos ha localitzat el segon submarinista i l’ha portat a terra. Com en el cas del primer accidentat, no s’ha aconseguit evitar la seva mort. Les causes de l’accident estan sent investigades.

A més dels Mossos d’Esquadra, l’accident ha mobilitzat efectius de la Policia Local de Calafell i la Guàrdia Civil, cos que ha assumit la investigació per esbrinar les causes de la mort dels submarinistes.

15 ofegats aquest estiu

Notícies relacionades

Equips del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) han rastrejat les aigües en què ha tingut lloc l’accident per recuperar qualsevol objecte que pugui ser rellevant per a la investigació. Els Bombers de la Generalitat han activat quatre dotacions subaquàtiques, però la seva intervenció finalment no ha sigut necessària.

El 4 d’agost, un home de 68 anys va morir ofegat quan es banyava a la platja Riumar de Deltebre (Tarragona), vigilada per un socorrista i on onejava la bandera verda. Amb els dos morts d’aquest diumenge ja són 15 els ofegats des del 15 de juny a les platges catalanes.

Temes:

Calafell