Retenció il·legal

Una família segresta i encadena la seva filla perquè no vegi el seu nòvio a Saragossa

  • La Policia Nacional allibera la jove, que era a casa del seu pare

Los hechos investigados tuvieron lugar en esta vivienda de Zaragoza. EL PERIÓDICO DE ARAGÓN

Los hechos investigados tuvieron lugar en esta vivienda de Zaragoza. EL PERIÓDICO DE ARAGÓN

2
Es llegeix en minuts

«Truca a la Policia, soc a casa de la meva àvia». Aquest va ser el missatge que un jove veí de Saragossa va rebre al seu telèfon mòbil de part de la seva nòvia i que va permetre que el Grup d’Atracaments i Segrestos de la Prefectura Superior de Policia a l’Aragó pogués alliberar-la. La seva família l’havia segrestat  i estava encadenada a un llit de la casa. Quatre persones, totes pròximes a la víctima, de 18 anys, van ser detingudes.

Va ser a les 19.15 hores de dimarts passat quan els agents van acudir al número 111 del carrer Oviedo, al saragossà barri La Paz. Segons va poder saber EL PERIÓDICO, quan els agents van accedir a l’interior de la vivenda es van trobar una noia jove en una habitació, lligada amb una cadena metàl·lica i un candau als barrots d’un llit. La Policia Nacional va haver de trencar-lo per poder excarcerar la noia, que no va necessitar assistència sanitària, tot i que estava visiblement espantada.

Els responsables havien sigut els familiars de la jove, tal com va denunciar el nòvio de la noia. Aquest va explicar que l’origen de tot és que els pares de la jove no volen que aquesta tingui una relació sentimental amb ell perquè «és d’origen marroquí i musulmà practicant i ella és d’ètnia gitana». Fa dos anys que són nòvios.

Va relatar als agents que tot estava pensat, ja que la tia de la víctima els va convidar a dinar a casa seva. «Hi vam anar, però com era ben aviat ella ens va dir que baixéssim al bar a prendre alguna cosa per fer temps», va afirmar el jove, que va afegir que «es van presentar els seus dos oncles acompanyats de les seves dones. De sobte, li van donar una empenta i li van etzibar: «Em cago en els teus morts, et matarem a tu i als teus pares com no deixis la noia. T’apunyalarem».

En un bar

En aquell moment, les dones van agafar dels braços, suposadament, la víctima, que va mirar d’escapolir-se’n. La van treure del bar i se la van emportar en un cotxe. Darrere de tot això hi havia, pel que sembla, el pare.

Notícies relacionades

De fet, el jove va explicar que no és la primera vegada que el progenitor els amenaça i que en dues ocasions s’han escapat junts. «Segons el ritu gitano, una vegada que la noia s’escapa amb el seu nòvio aquests estan obligats a casar-se, no obstant, el pare no ens deixa i vol que trenquem», va relatar.

Els quatre detinguts, L. R. G.; J. R. G.; J. G. M. i M. S. B. B., van passar ahir a disposició del Jutjat d’Instrucció número 6 de Saragossa la magistrada de la qual va acordar la llibertat provisional de tots ells, i van ser assistits per l’advocat Javier Elía. Això sí, els va imposar una ordre d’allunyament.