Tala d’arbres il·legal

Desforestat un bosc protegit de Santa Cristina d’Aro per cultivar-hi més de 2.000 plantes de marihuana

  • Els Mossos detenen dos homes, que han quedat en llibertat amb càrrecs, que vivien en una barraca feta de branques i matolls per controlar la plantació

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos i la Policia Local de Santa Cristina d’Aro han detingut dos homes que van desforestar un bosc protegit a Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) i que tenien una plantació de marihuana amb 2.093 plantes. Els arrestats, que feien de vigilants i cultivadors, vivien en unabarraca feta de branques i matolls. Als homes, de 21 i 32 anys, se’ls ha acusat per un presumpte delicte contra la salut pública.

El desmantellament ha sigut possible gràcies a la col·laboració ciutadana, ja que han informat els Mossos i la Policia Local de l’existència d’una plantació de marihuana situada en una zona forestal a prop de la urbanització Vall Repòs, a la localitat gironina de Santa Cristina d’Aro.

Després d’unes primeres investigacions, els agents van constatar que algú havia barrat el pas del camí que s’endinsava al bosc i que hi havien construït una barraca amb branques i matolls. Dijous passat els Mossos van veure com sortien dos homes de la zona i un d’ells intentava fugir. Finalment, amb el recolzament de la Policia Local els van detenir i els van identificar.

Tot preparat per cultivar i viure

Els agents policials han examinat la zona i s’han trobat amb un lloc preparat per viure-hi –una barraca feta de branques i matolls– i una zona bosc, de 4.000 metres quadrats, amb matolls i arbres tallats. L’espai estava preparat per al cultiu de marihuana, amb tots els estris necessaris: pics, aixades, falç, màquines desbrossadores, motxilles sulfatadores, pales, forques, destrals, combustible i motoserres, entre altres eines.

Els agents han localitzat, a més, 2.093 plantes de marihuana d’entre 10 i 30 centímetres d’altura. Per aquesta raó, els dos homes han quedat detinguts per un delicte de tràfic de drogues.

En una zona protegida

Notícies relacionades

Els detinguts també han sigut denunciats pels Mossos de la Unitat Regional de Medi Ambient per la tala d’arbres d’un espai protegit i per la Policia Local per l’acumulació de rebutjos en un espai natural.

Els detinguts, que han passat a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, han quedat en llibertat amb càrrecs.

Temes:

Drogues