A Sant Roc

Desmantellen un clan a Badalona que feia fora veïns de casa seva per plantar marihuana

  • Quinze persones han sigut detingudes per la policia després d’una investigació que es va iniciar el setembre del 2020.

  • Els delinqüents amenaçaven els propietaris de pisos i els reclamaven el pagament d’un deute fals perquè se n’anessin.

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut quinze persones en una operació que ha permès desarticular un clan de Badalona que es dedicava a extorsionar famílies del barri Sant Roc de la població per fer-les fora de les seves vivendes i poder utilitzar-les per plantar marihuana. Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, l’operació va comportar quinze registres en pisos de Badalona així com de Piera (Barcelona) i del barri barceloní de Nou Barris –on el clan comptava amb ramificacions–, en què es van localitzar nou plantacions de marihuana.

L’operació és fruit d’una investigació que es va iniciar el setembre del 2020, arran de la denúncia presentada per una família de Badalona que assegurava que havia hagut de marxar del seu barri a causa de les constants amenaces que rebia per part del clan desarticulat. La Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra a Badalona va contactar amb altres famílies que relataven fets similars: el clan els solia reclamar un fals deute i, amb aquest pretext, les intimidaven i sotmetien greus amenaces.

Molt violents

Els detinguts s’aprofitaven de la seva superioritat numèrica i la seva fama de violents per aconseguir que les víctimes els cedissin les seves vivendes i abandonessin el lloc de residència per temor de represàlies. Els investigadors van descobrir que el clan després utilitzava les vivendes aconseguides sota amenaces per al cultiu ‘indoor’ de marihuana i que també controlaven plantacions a diversos pisos de Nou Barris i Piera.

Notícies relacionades

En una primera fase de la investigació, dirigida per un jutjat de Badalona, es van registrar cinc pisos i van ser detinguts quatre membres del clan, mentre que el 20 de juliol passat va culminar l’operació amb la resta de detencions i entrades en vivendes (concretament, una a Piera, tres a Barcelona i sis a Badalona).

L’operació ha permès que els veïns afectats hagin pogut recuperar les seves vivendes, que a més estaven connectades de forma fraudulenta al subministrament elèctric, amb el consegüent risc d’incendi. Dels quinze detinguts en l’operació –en la qual no es descarten noves detencions–, tres han ingressat en presó preventiva i a set més se’ls han imposat ordres d’allunyament de les víctimes.

Temes:

Drogues Badalona