Exteriors oferia una ocupació a l’ambaixada de Kabul

  • La plaça que s’oferia era de comunicacions i es demanava «experiència i coneixement en Servei Exterior i en xarxes d’àrea local i extensa»

  • S’ha iniciat el pla d’evacuació per als espanyols que són al país afganès

A1-121999608.jpg

A1-121999608.jpg / WAKIL KOHSAR (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Al mig del caos que està patint l’Afganistan, aquest dilluns el Ministeri d’Afers Estrangers, la UE i Cooperació ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) unaoferta de feina per a l’ambaixada al país només un dia després que els talibans hagin pres el poder després de 21 anys de conflicte. No obstant, després de les circumstàncies que s’estan vivint a l’Afganistan, finalment han anul·lat la convocatòria. Fonts diplomàtiques han explicat a Europa Press que la convocatòria es va fer fa temps, atesa la necessitat de cobrir el lloc. «La seva publicació en el BOE aquest dilluns ha sigut una mera coincidència», han dit aquestes fonts. De manera que l’anul·lació de la convocatòria haurà d’aparèixer en les pròximes actualitzacions del BOE. 

Concretament s’oferia una plaça d’operador de comunicacions per a la qual demanaven «experiència i coneixement en Servei Exterior», «coneixement en xarxes d’àrea local i d’àrea extensa i de gestió d’equips i sistemes de comunicacions», així com en «els sistemes operatius Windows 7, 10 i 20xx Server, en Android i en mecanismes de seguretat de dades» i també «experiència en els sistemes informàtics Office i Outlook». Així mateix, se sol·licitava coneixement d’«anglès i/o local» i «posseir o estar en disposició d’obtenir l’habilitació Personal de Seguretat».

Notícies relacionades

Qui seria el futur operador de comunicacions a l’ambaixada de Kabul s’havia d’encarregar de la instal·lació, configuració i manteniment d’equips i sistemes informàtics i de comunicacions. A més, de donar recolzament tècnic i als usuaris en ofimàtica –eina informàtica que s’utilitza per optimitzar la feina–, correu electrònic, navegació d’Internet i d’aplicacions informàtiques. També s’havia d’ocupar de «les funcions d’emergència consular que pugui encomanar el cap de missió», com precisa la descripció del lloc en el BOE.

Divendres passat el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, va anunciar l’inicio del pla d’evacuació dels sis espanyols residents al país, del personal de l’ambaixada i dels traductors afganesos i les seves famílies. Així mateix, està previst que aquest dilluns viatgin a Dubai dos avions del Ministeri de Defensa per portar a terme aquesta evacuació, per a la qual per ara no hi ha data. El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que es tracta d’una «situació complicada que requereix d’una necessària discreció» i que «el Govern d’Espanya ja ha posat en marxa el mecanisme per garantir la seguretat i el retorn al més aviat possible».