Vols preparats

Espanya traurà de Kabul centenars d’afganesos i el personal de l’Ambaixada

Els evacuats del país van col·laborar en projectes de cooperació i amb les forces militars espanyoles durant els últims anys, per la qual cosa podrien rebre asil polític

Población afgana en Kabul

Población afgana en Kabul / STRINGER (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Espanya ha accelerat el pla per evacuar de l’Afganistan tot el personal de la seva ambaixada de Kabul, una desena de treballadors, i diversos centenars d’afganesos que van col·laborar durant les missions militars i els projectes de cooperació espanyols, segons han informat a Efe fonts diplomàtiques. Podrien rebre asil polític per això. El Ministeri d’Afers Estrangers ha tancat amb el de Defensa la logística i el nombre de persones que seran repatriades i els avions que es faran servir en aquesta missió davant l’avenç dels talibans, que han conquerit en pocs dies algunes de les principals ciutats de l’Afganistan.

Per això, aquestes mateixes fonts han incidit que quan les circumstàncies ho permetin començarà l’evacuació, que inclourà també els afganesos i el personal diplomàtic, funcionari i de seguretat de l’ambaixada, així com els sis espanyols que estan registrats com a residents a l’Afganistan. Atès que alguns països, com Alemanya, ja han anunciat el tancament de l’ambaixada, s’espera que els vols de sortida del país s’enlairin en poques hores.

Temes:

Afganistan