A Tarragona

Controlat l’incendi de la Pobla de Massaluca

  • El foc ha cremat prop de 60 hectàrees de massa forestal

  • Segueix aquí les notícies de l’onada de calor

Controlat l’incendi de la Pobla de Massaluca

Bombers

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Bombers de la Generalitat han donat aquest divendres per controlat l’incendi que es va declarar ahir a la Pobla de Massaluca (Tarragona), al costat del riu Ebre, i que ha cremat unes 59 hectàrees de massa forestal.

Un centenar d’efectius han treballat durant tota la nit per mantenir estables els dos flancs de l’incendi, especialment l’esquerre, ja que existia el risc que es revifés si bufava el vent.

Els bombers han remullat també el flanc dret i han repassat tota la zona, també amb càmera tèrmica, per poder controlar l’incendi al més aviat possible i alliberar recursos ràpid per encarar un altre dia de calor extrema.

Mitjans aeris

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, durant el matí es mantindran a la zona onze camions d’aigua i sis vehicles lleugers, a més d’una unitat sanitaritzada. També hi haurà disponibles diversos mitjans aeris per si fos necessària la seva actuació.

El foc es va iniciar ahir al migdia a prop de la carretera T-7231, a mig camí de la Pobla i del municipi aragonès de Faió, i va afectar fins a les 19.30 hores, quan es va donar per estabilitzat, unes 59 hectàrees a l’espai natural protegit dels Tossals d’Almatret i Riba-roja.

Desallotjat un càmping

Com a mesura preventiva, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil van desallotjar ahir entre 30 i 40 persones del càmping situat als afores de la Pobla de Massaluca i les van traslladar al poliesportiu del municipi més pròxim, a Faió (Saragossa).

També va ser evacuada una explotació agrícola en què hi havia cinc treballadors i el propietari, i van ser tallats tots els accessos per carretera a la zona, tant per la part catalana com per l’aragonesa.

Notícies relacionades

Aquest divendres al matí es manté tallada la carretera TV-7231 per treballs de neteja a la via, segons informa el Servei Català de Trànsit.

Per a aquest divendres s’espera una altra jornada d’intensa calor i amb un risc molt elevat d’incendi forestal en bona part de Catalunya, on les temperatures podrien superar de nou els 40 graus en algunes comarques de Lleida i de l’interior.