Agost a més de 40º

¿Quan s’acaba l’onada de calor?

  • El Servei Meteorològic de Catalunya apunta que les temperatures descendiran a partir de dilluns

  • Segueix aquí l’última hora de l’onada de calor

A1-121605345.jpg

A1-121605345.jpg / Simone Boccaccio (EPC)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La primera onada de calor de l’estiu es mantindrà tot el cap de setmana, però dilluns arriba a la seva fi, segons les previsions meteorològiques de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), que preveuen que les temperatures es mantinguin aquest divendres al voltant dels 40º en molts punts.

A Andalusia, segons l’Aemet, els termòmetres podrien escalar fins als 44º a la vall del Guadalquivir.

No obstant, aquesta onada de calor, que ha portat nits tòrrides i una intrusió de pols sahariana que ha enterbolit l’ambient, té data de caducitat. La baixada tèrmica de dilluns no arribarà gràcies a la pluja, cosa que ajudaria a refrescar l’ambient, sinó que anirà acompanyada de vent a Catalunya. Aquesta circumstància preocupa les autoritats de Protecció Civil, perquè no disminueix el risc d’incendis forestals.

Atenció als incendis

Notícies relacionades

La Generalitat va activar dimarts el nivell 3 del pla Alfa en 279 municipis catalans, en què estaran en vigor una sèrie de restriccions per contenir el risc extrem d’incendi forestal a causa de l’onada de calor que va començar dimecres i durarà tot el que queda de setmana.

L’alerta és màxima. De moment, l’incendi  que es va declarar ahir a la Pobla de Massaluca (Tarragona), al costat del riu Ebre, ha sigut el més important que s’ha registrat fins ara. Els Bombers l’han donat aquest divendres per controlat i ha cremat unes 59 hectàrees de massa forestal.