Balanç global

El món supera els 200 milions de contagis de Covid

  • Els morts de la pandèmia arriben ja als 4,2 milions, segons les últimes dades de l’OMS

A1-119200545.JPG

A1-119200545.JPG / Ferran Nadeu (EPC)

1
Es llegeix en minuts

Els casos globals de Covid-19 registrats des de l’inici de la pandèmia han superat aquest cap de setmana la barrera dels 200 milions de contagis, tot i que la corba de noves infeccions mostra indicis d’estabilització sense haver arribat als rècords de l’anterior onada, el mes d’abril passat.

Segons les estadístiques de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), els morts en la pandèmia ascendeixen a 4,2 milions, 45.000 dels quals aquesta setmana, i s’espera que finalment hi hagi un descens respecte als 64.500 de la setmana anterior. Els nous casos setmanals han anat en augment des de mitjans de juny, mentre que les morts van baixar en la passada setmana (del 26 de juliol a l’1 d’agost), després de tres augments setmanals consecutius.

Notícies relacionades

Tot i que les xifres són altes, mou a l’optimisme el lleuger descens de casos setmanals registrat des de finals de juliol a Europa i Amèrica, les dues regions més colpejades per la pandèmia, tot i que aquests segueixen en augment a Àsia. La corba baixa des de fa dies o fins i tot setmanes en alguns dels països amb més casos absoluts, com el Brasil, l’Argentina, Colòmbia o Espanya, però es manté estable o en lleugera alça en altres com els EUA, l’Índia, Rússia, França, Itàlia o l’Iran.

També convida a l’esperança el ritme de vacunació a molts països: gairebé un 30% de la població mundial ha rebut ja almenys una dosi (tot i que als països de baixos ingressos el percentatge amb prou feines supera l’1%), i més d’un 15% està completament vacunat. En total, s’han administrat més de 4.400 milions de dosis, a prop ja de la meitat dels 10.000 milions que s’estima que són necessaris per poder vacunar el 70% de la població mundial i acostar-se amb això a la immunitat de grup. 

Temes:

OMS Coronavirus