No té família a Espanya

Mobilització perquè la nena òrfena del crim masclista de Sant Vicenç de Castellet torni al seu país

La seva mare, argentina, va ser assassinada pel pare, que després es va treure la vida davant de la menor, de 20 mesos

Mobilització perquè la nena òrfena del crim masclista de Sant Vicenç de Castellet torni al seu país

REGIÓ 7 / MIREIA ARSÓ

1
Es llegeix en minuts

La plataforma GoFundMe acull una campanya de micromecenatge perquè l’Esmeralda, una nadó de 20 mesos que va quedar òrfena a causa del feminicidi de la seva mare en un municipi de Barcelona, pugui tornar a l’Argentina, el seu país d’origen.

La seva mare, Antonella Orihuela, va ser assassinada a Sant Vicenç de Castellet (Barcelona) pel pare de la nena, que després es va treure la vida davant de la filla.

La policia local va trobar la nadó al costat del cadàver del seu pare quan va acudir al lloc on s’havia produït l’assassinat.

La nena no té família a Espanya i en aquest moment es troba aïllada en un hospital perquè ha donat positiu en Covid.

«L’única família que té l’Esmeralda són els seus tiets, que necessiten viatjar a Espanya i tornar la nena a l’Argentina per poder continuar amb la seva criança», explica una de les impulsores de la campanya, Emilia Soerensen.

Els seus tiets no poden venir

Notícies relacionades

Precisa que el motiu de la col·lecta és que els seus tiets no tenen els recursos econòmics suficients per viatjar a Espanya.

«Estem fent aquesta col·lecta per poder ajudar la nadó i que comenci una de nova a fi de superar aquest tràgic desenllaç, i les donacions facilitaran el seu trasllat fins a l’Argentina, a més de resoldre despeses de la seva criança», ha afegit Soerensen.