Seria la setena víctima del 2021

La dona assassinada a Sant Vicenç havia denunciat el seu marit per violència verbal

  • La principal hipòtesi és que l’home va matar la seva dona i després es va suïcidar ofegant-se amb el cinturó de seguretat i davant de la filla de tots dos, de 2 anys

  • El sospitós va estar una hora derrapant davant l’antic restaurant Les Arrels, amb la petita dins del cotxe, abans de suïcidar-se

6
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’una dona el cos de la qual ha sigut trobat completament calcinat a l’apagar un foc de matolls declarat a les 03.00 hores de la matinada d’aquest divendres al costat de la carretera BV-1229, que uneix Sant Vicenç de Castellet i el Pont de Vilomara, dues poblacions de la comarca del Bages. A uns cinquanta metres de la macabra troballa, els policies van trobar també el cadàver del seu marit sense vida i la filla de tots dos –de 2 anys–. El pare i la nena, que només havia patit alguna cremada, eren dins del cotxe. Segons els primers indicis obtinguts en un cas que es troba sota secret de sumari, l’home va matar la dona i després es va suïcidar. La víctima havia presentat una denúncia contra el sospitós per violència verbal i tots dos s’estaven divorciant.

Segons fonts policials consultades per EL PERIÓDICO, l’home es va treure la vida ofegant-se amb el cinturó de seguretat i ho va fer mentre la filla era al seient posterior del cotxe. No obstant, confirmar com va matar la seva dona abans de suïcidar-se costarà més, ja que l’efecte de les flames ho complica. Hi ha testimonis que, no obstant, sí que aporten una mica de llum als fets: el marit, una hora abans de treure’s la vida, havia embogit.

Virolles davant casa seva

Poc abans de les tres de la matinada els antics amos del restaurant Les Arrels van sentir el soroll d’un cotxe esprement el motor al terreny que hi ha davant casa seva. El conductor estava fora de si, fent virolles, frenètic, en plena nit. «Vam trucar una vegada i una altra als Mossos però ningú acudia a ajudar-nos. I teníem por que es pogués tractar d’un boig que acabés sortint del cotxe amb un ganivet», explicava la dona aquest migdia als periodistes que seguien el treball de la policia científica al cotxe on va aparèixer el cadàver de l’home i del qual va ser rescatada la nena, que després de ser atesa en un centre mèdic està en mans de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Aquest organisme buscarà algun familiar pròxim que se’n pugui fer-se càrrec. A l’espera que ho confirmi l’autòpsia, aquesta nit ha perdut la mare i el pare.

L’espera de patrulles que no arribaven es va fer cada vegada més desesperant per a aquest matrimoni de jubilats. El conductor continuava fent virolles de matinada al costat de casa seva. Es quedava encallat, trepitjava l’accelerador a fons i els pneumàtics grunyien atrapats. Després, s’alliberava i tornava a fer cercles, amb els fars enfocant a tot arreu i il·luminant les finestres del matrimoni de forma intermitent. I la policia continuava sense arribar. El matrimoni no va poder esperar més i l’home va agafar el seu cotxe i va marxar a Sant Vicenç de Castellet a buscar l’ajuda de la comissaria de la policia local mentre la dona es quedava tancada a casa. Va ser debades. Els agents estaven atenent un altre servei i va haver de tornar en solitari. Per fortuna, un fill del matrimoni sí que va poder acudir a fer-los companyia mentrestant.

Va ser més o menys llavors quan aquesta família va sentir el crit d’una nena molt petita. Al cap de pocs minuts, remarquen, van veure també flames en un dels marges de la carretera. Van sortir a l’exterior, van desplegar mangueres i van mirar d’apagar-lo. Llavors va arribar la primera patrulla dels Mossos. I, després, un camió dels bombers per apagar un foc que no va créixer perquè ahir a la nit no hi havia vent. Amb les flames apagades, policies i bombers van descobrir el cadàver calcinat de la dona. I la família que havia estat «més d’una hora» trucant al 112, va recordar de nou que a uns quants metres d’on es trobaven seguia el conductor del cotxe embogit, que havia estat més d’una hora fent virolles i ara estava en silenci. Els agents, amb llanternes, es van dirigir al lloc indicat, van trobar el cotxe i, a il·luminar-lo, van veure el marit sense vida i la nena, de 2 anys, al seient posterior.

La hipòtesi del crim masclista 

Tant l’Ajuntament de Terrassa com també la Conselleria d’Igualtat i Feminismes donen per feta l’explicació més plausible: l’home va assassinar la dona i després es va suïcidar. Una hipòtesi que encara no confirmen oficialment els Mossos d’Esquadra, i que convertiria aquesta veïna, mare d’una nena de 2 anys, en la setena dona assassinada a Catalunya aquest any per la parella.

El fet que els veïns no sentissin el crit de cap dona sembla indicar que la víctima ja hauria mort quan el conductor va arribar derrapant al recinte de l’antic restaurant Les Arrels. Els Mossos sospiten que la va matar al domicili que aquest matrimoni compartia a Terrassa al costat de la seva filla i que després va traslladar el cos fins aquest terreny de Sant Vicenç de Castellet, on li va calar foc davant de la petita. Potser per això la nena ha patit algunes cremades.

La setena dona

A Catalunya, i a l’espera que es confirmi aquest últim assassinat, el masclisme ja havia enterrat sis dones aquest 2021. El 14 d’abril, a Manresa, la Jordina va morir escanyada. Tenia dues filles, de 7 i 4 anys. El 27 d’abril, a la Bisbal del Penedès, la Pilar va morir perquè el seu nòvio–suposadament– la va ruixar amb gasolina i després li va calar foc. Tenia una filla major d’edatL’homicidi de la Betty a Creixell va ser públic el 18 de maig però va rebre un tret a la cara i un altre al pit entre el 12 i el 13 de maig. Tenia dos fills majors d’edat. El Manuel, el presumpte assassí de la Betty, que es va suïcidar després de matar-la, tenia per la seva part tres fills més majors d’edat. També el 18 de maig, la Lucía va ser apunyalada a Corbera de Llobregat. El seu marit es va penjar després de matar-la. Tenien dos fills, el més gran, de 13 anys, va descobrir els cadàvers. Aquest any a Catalunya hi ha hagut 10 fills que han perdut una mare o un pare, o tots dos, per culpa del masclisme. Quatre eren menors d’edat. Si es confirma que el crim de Sant Vicenç de Castellet també ha sigut un assassinat masclista, la xifra de víctimes ascendirà tristament a set. I la de menors que s’han quedat orfes, a cinc.

Minut de silenci

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Terrassa ha fet un nou minut de silenci l’endemà de la mort d’una altra nena calcinada en un foc a casa seva. S’ha portat a terme a les 13.00 hores. El municipi de Sant Vicenç de Castellet també ha preparat un acte de condemna a les 20.00 hores.

L’alcalde del municipi, Jordi Ballart, ha condemnat aquest possible nou assassinat masclista: