El camí de la immunitat

Catalunya comença la vacunació de 300.000 adolescents de 12 a 15 anys

  • Els menors poden sol·licitar des d’aquest dimecres cita prèvia per rebre la primera dosi

  • L’objectiu és arribar a l’inici del curs escolar amb una bona part d’aquests joves ja immunitzats

Empieza la vacunación a menores de 12 a 15 años

Empieza la vacunación a menores de 12 a 15 años / ELISENDA PONS (EPC)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns 300.000 menors d’entre 12 i 15 anys poden apuntar-se des d’aquest dimecres per rebre la vacuna anti-Covid a Catalunya. Els xavals, que han de tenir els 12 anys ja complerts, han d’acudir al lloc de la cita amb un tutor legal. Un dels que han rebut la dosi el primer dia és Leopold Sust, de 12 anys (a la imatge), que assegura no haver notat ni tan sols l’agulla. L’objectiu de la Generalitat és tenir una gran part d’aquest grup de població ja immunitzat des de l’inici del nou curs escolar al setembre.

La secretària de Salut Pública de Catalunya, Carme Cabezas, ha explicat que, actualment, hi ha 83.689 cites per vacunar-se lliures, 59.000 de les quals són per a primeres dosis, i que «és el millor moment per vacunar-se», per això ha animat els adolescents a aprofitar aquesta circumstància.

Molt animats

En el punt de vacunació de la Fira de Barcelona, els periodistes han pogut parlar també amb dues de les joves que ja han rebut aquest matí la primera dosi de la vacuna, la Berta i l’Ona, totes dues de 14 anys. Les dues han animat els joves de la seva edat que es vacunin, «perquè el curs vinent sigui més fàcil i sense tantes restriccions» com el passat, i han assegurat que ha sigut molt fàcil sol·licitar la cita de la vacuna.

La Berta ha confessat que estava «molt nerviosa» per la vacuna, però que amb prou feines ha notat «una punxadeta», i l’Ona ha advocat perquè tothom es vacuni i es pugui acabar amb la pandèmia.

Per la seva banda, la coordinadora del punt de vacunació de la Fira de Barcelona, Lourdes Carrés, ha insistit que als adolescents de 12 a 15 anys que es vacunin des d’avui se’ls posarà Pfizer o Moderna, que han d’anar acompanyats pels pares o tutors legals i tenir 12 anys complerts. També ha alertat que, si es vacunen de la primera dosi fora del lloc de residència habitual, la segona dosi l’hauran de rebre al mateix lloc, un inconvenient que «val la pena», ha considerat.

Els joves de 12 a 15 anys poden ser citats també via SMS, però Carrés ha animat a demanar cita a la web habilitada per rebre la vacuna abans i arribar a l’inici de curs el setembre que ve immunitzats.

L’evolució de la vacunació

La doctora Cabezas ha anunciat que aquesta setmana s’han rebut 407.810 dosis de vacunes, 272.610 de les quals són de Pfizer, 89.700 de Moderna i 45.500 de Janssen.

Notícies relacionades

Entre dilluns i dimarts d’aquesta setmana s’han posat 97.231 vacunes, 65.560 de les quals van ser primeres dosis i 31.671, segones.

Segons les dades del Departament de Salut facilitades per la secretària de Salut Pública, en total s’han rebut a Catalunya 9.713.280 vacunes des de l’inici del procés de vacunació.