Autoritat de Luxemburg

Multa de 746 milions d’euros a Amazon per infringir la llei de protecció de dades

  • La multinacional avança que apel·larà la sanció, la més elevada imposada per l’autoritat europea en matèria de protecció de dades

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Nacional de Protecció de Dades de Luxemburg (CNPD) ha imposat una sanció de 746 milions d’euros a Amazon al considerar que el tractament de dades personals per part de la multinacional no complia la normativa sobre protecció de dades de la Unió Europea (UE). La sanció, comunicada el 16 de juliol, suposa la multa més alta imposada fins a la data a Europa en matèria de protecció de dades. I ha sigut l’agència luxemburguesa la que ha portat a terme aquesta investigació contra Amazon a causa que el quarter general a Europa de la multinacional es troba al Gran Ducat.

La multinacional ha avançat que recorrerà la sanció i l’ha qualificat de «totalment desproporcionada». «Estem totalment en desacord amb la sentència i tenim la intenció d’apel·lar-la», ha afegit la companyia, per a la qual la decisió de la CNPD es basa «en interpretacions subjectives i no provades de la llei de privacitat europea», assenyalant que la multa proposada «és totalment desproporcionada fins i tot amb aquesta interpretació».

Les lleis europees de protecció de dades contemplen la possibilitat de multar fins amb el 4% dels ingressos anuals les companyies que vulnerin les normes.

Beneficis a l’alça

Notícies relacionades

D’altra banda, Amazon va informar que el segon trimestre de 2021 va obtenir un benefici net de 7.778 milions de dòlars (6.550 milions d’euros), un 48,3% més que entre abril i juny de 2020, xifra que va elevar a 15.885 milions de dòlars (13.778 milions d’euros) els guanys de la multinacional la primera meitat de l’any, un 104% més que en el mateix període de l’exercici anterior.

Entre abril i juny, les vendes netes de la companyia fundada per Jeff Bezos va arribar als 113.080 milions de dòlars (95.233 milions d’euros), un 27,2% més. D’aquesta manera, el primer semestre de 2021,les vendes d’Amazon van sumar 221.598 milions de dòlars (186.623 milions d’euros), un 34,8% més.