Investigació oberta

Mor una nena de 4 anys en un incendi a Terrassa

El company sentimental de la mare va sortir del pis i, quan va tornar, el foc estava avançat

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per determinar les causes en què es va originar un incendi al dormitori d’un pis de Terrassa (Vallès Occidental) i en què va morir una nena de 4 anys aquest dimecres. La menor estava sola a l’interior de la vivenda quan es va declarar el foc, cap a les 19.30 en un dúplex del número 15 del carrer Garcia Humet. Va ser evacuada en estat crític a l’Hospital de Vall d’Hebron, on va morir.

Segons han confirmat fonts pròximes a la investigació, la porta estava tancada amb clau i la petita era dins, i s’investiga el motiu pel qual el company sentimental de la mare de la nena va marxar del pis mentre la dona estava treballant. L’Ajuntament de Terrassa ha decretat un dia de dol, temps en què la bandera de la ciutat onejarà a mig pal i s’han suspès tots els actes institucionals.

Focus encara desconegut

Segons l’ACN, el foc es va originar a l’habitació de matrimoni del pis superior del 1r 5a de la finca, situada al centre del municipi. Per causes que s’investiguen, l’home era al domicili amb la nena, filla de la seva companya sentimental, i se’n va anar del pis tancant amb clau.

Les mateixes fonts apunten que l’home hauria tornat quan el foc ja estava avançat, mentre que la mare, quan es va assabentar dels fets, es va desplaçar fins allà i va haver de ser atesa per un quadro d’ansietat. No obstant, encara no s’ha determinat quin va ser el focus de l’incendi.

Reacció de l’alcalde

«La investigació haurà d’aclarir els fets, i si hi ha un delicte penal s’haurà de respondre davant la justícia i atendre’s les conseqüències, seria un fet molt greu», ha advertit l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. De la mateixa manera, l’alcalde ha explicat que no consta cap expedient ni a Serveis Socials ni a Polítiques de Gènere, i tampoc es té constància d’antecedents policials quant a la mare i al seu company, que viuen junts a Terrassa des de fa uns mesos.

El consistori ha ajudat els veïns de l’immoble afectat, on hi ha quatre pisos situats als baixos i set dúplexs, tots situats al primer pis. De tots ells, una família ha passat la nit a l’hotel Don Cándido, mentre que una altra ho ha fet a casa d’uns familiars, i aquest mateix dijous ja poden tornar al seu domicili.

Danys als pisos

La vivenda incendiada ha quedat desaprofitada, sobretot al pis superior, on els dos dormitoris han quedat totalment cremats. A la planta inferior, el pas dels serveis d’emergències, que van haver de rebentar la porta a l’estar tancada amb clau, i l’aigua acumulada de les tasques d’extinció són el principal testimoni de la tragèdia.

No obstant, l’estructura de l’edifici no ha patit danys, tot i que els veïns de les vivendes adjacents han patit afectacions, com la ruptura de vidres per la calor, a part de la façana i incidències en el sistema elèctric.

Notícies relacionades

24 hores de dol oficial

L’ajuntament ha fet aquest dijous al migdia un minut de silenci en què els representants de la corporació s’han concentrat davant el consistori i s’ha baixat la bandera de la ciutat a mig pal. A més, s’han decretat 24 hores de dol oficial, en el qual no se celebraran els actes institucionals previstos a l’agenda municipal.