A Carcaixent

L’empresari acusat de matar una noia de 19 anys havia tingut cites sexuals abans amb ella

  • Agents d’Homicidis de la Guàrdia Civil detenen a Carcaixent un dels socis d’una indústria química per escanyar i llançar a una sèquia la jove prostituïda a la Pista de Silla

L’empresari acusat de matar una noia de 19 anys havia tingut cites sexuals abans amb ella

GUARDIA CIVIL

4
Es llegeix en minuts

Només sis mesos després de l’assassinat de Florina Gogos, la noia de 19 anys prostituïda a la Pista de Silla, el grup d’Homicidis de la Guàrdia Civil de València ha aconseguit detenir l’home que presumptament la va escanyar i la va llançar a una sèquia, tal com va avançar ahir en exclusiva Levante-EMV.

Després d’una investigació complexa en la qual han hagut de ser descartats desenes de sospitosos pertanyents a tota mena de professions i condició social, els especialistes en resolució de crims de l’institut armat arrestaven ahir a les vuit del matí José V. R., de 60 anys, un important empresari de Carcaixent, sota l’acusació d’haver matat la jove durant una trobada sexual pagada amb la víctima.

Segons les fonts a què ha tingut accés aquest diari, els investigadors han pogut constatar que l’ara detingut era un prostituidor habitual i que el dia que presumptament va matar la noia, no era la primera vegada que feia ús d’aquesta condició amb Florina. Les mateixes fonts afirmen que era un ‘client’ ocasional de la noia, a qui hauria buscat diverses vegades abans del crim i sempre a l’entorn de la Pista de Silla.

La Guàrdia Civil va informar ahir, a través d’un comunicat, que «l’autor treballava com a comercial a la zona on Florina Gogos va ser vista per última vegada», en un revolt de l’enllaç de la V-31, la Pista de Silla, amb la CV-33, l’autovia d’Albal. En la nota afegeixen que «algunes de les noies que exercien la prostitució [en aquest punt] van fer saber als investigadors que el presumpte autor consumia amb regularitat serveis sexuals a la zona».

Per arribar fins a ell, els agents comptaven amb una imatge d’una càmera de seguretat d’una empresa ubicada en aquest revolt, que va captar el moment en què Florina pujava a un vehicle de color blanc.

Una pacient investigació

Des d’un primer moment, els investigadors van saber que es tractava d’un BMW de la sèrie 3 —dada que aquest diari ha ocultat tot aquest temps per preservar la tasca policial—, però no en disposaven de la matrícula perquè el xàfec que queia en aquell moment a València, a les 17.30 hores del passat 8 de gener, impedia discernir-ne els números i les lletres.

La mateixa càmera, tal com va avançar en exclusiva aquest diari en aquell moment, va captar de nou el vehicle quan sortia a tota velocitat del camí pel qual s’havia internat amb la noia al seient del copilot. Aquella segona vegada, va sortir a tota velocitat i es va incorporar a la carretera cap a la CV-33, des d’on va agafar direcció a Alacant per la V-31.

Les nombroses declaracions preses a dones prostituïdes al llarg de la Pista de Silla i a la companya de pis de Florina, que vivia a la Pobla Llarga —molt a prop del seu presumpte botxí—, així com a desenes de prostituidors que freqüentaven la zona i la víctima, van permetre anar tancant el cercle fins que només va quedar José V. P., un dels tres socis, germans entre si, d’una empresa de lleixius, detergents i altres productes de desinfecció de Carcaixent. I José V. P. tenia un BMW 318 blanc.

A partir d’allà, els investigadors van haver de buscar indicis que situessin el sospitós al lloc del crim el dia i a l’hora que es va produir, per a la qual cosa van fer una anàlisi a partir dels posicionaments del seu telèfon mòbil. A més, van haver de complementar-ho amb altres evidències, ja que José V. R. utilitzava com a coartada la seva tasca com a comercial de l’empresa familiar en indústries i establiments ubicats a la Pista de Silla.

Dos presumptes assassins en un mes

Una vegada reunides les evidències contra el presumpte assassí, els agents d’Homicidis van posar en marxa l’operació per a la seva detenció ahir al matí, amb la supervisió de la jutge del cas, titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Carlet, i el suport de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Comandància (Usecic).

Notícies relacionades

L’arrest de José V. R. va caure com una galleda d’aigua freda a Carcaixent. No només perquè és una persona molt coneguda al municipi —la notícia va córrer com la pólvora, principalment a l’entorn del seu domicili, al costat del mercat municipal—, sinó també perquè és el segon veí d’un poble de poc més de 20.000 habitants detingut per l’assassinat d’una dona en poc més d’un mes, després de l’arrest de David S. O., ‘el Tuvi’, el passat 16 de gener per l’homicidi de Wafaa Sebbah, també de 19 anys i veïna de la Pobla Llarga, com Florina.

A més, va ser precisament a la caserna de Carcaixent on es va entregar, el 4 de desembre de 2019 i després de 21 dies de fuga, el presumpte assassí de Marta Calvo, Jorge Ignacio P. J.