Crim resolt

Detingut a Carcaixent el presumpte assassí d’una noia de 19 anys prostituïda al carrer

José V. R., de 60 anys i espanyol, està acusat d’escanyar-la i llançar-la a una sèquia entre Albal i Silla el 8 de gener d’aquest any

Detingut a Carcaixent el presumpte assassí d’una noia de 19 anys prostituïda al carrer

M.A. MONTESINOS

4
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha detingut aquest matí al seu domicili de Carcaixent José V. R., presumpte assassí de Florina Gogos, la jove romanesa de 19 anys prostituïda a la pista de Silla el cos de la qual sense vida va ser trobat el 30 de gener passat en una sèquia a Albal, a 850 metres d’on va ser recollida, amb senyals evidents d’haver sigut escanyada. L’arrestat, de 60 anys i nacionalitat espanyola, és un conegut empresari i propietari juntament amb dos dels seus germans d’una coneguda indústria química de Carcaixent. Fins al moment no tenia antecedents. Pel que sembla, coneixia anteriorment la jove i era un dels prostituïdors amb qui havia tingut trobades sexuals pagades anteriorment al dia que es va produir el crim, el 8 de gener passat.

La Guàrdia Civil ha escorcollat almenys dos dels seus domicilis. En primer lloc un xalet que tenia com a residència estiuenca i posteriorment el seu domicili habitual, al número 5 del carrer del Pare Eugeni de Carcaixent. El sospitós ha arribat a aquest pis emmanillat i fortament escortat per agents d’Homicidis i guàrdies civils uniformats cap a les 8.30 hores d’avui. Una vegada finalitzat el registre, el detingut ha sigut custodiat de nou per continuar amb altres diligències. José V. R. Ha sortit de casa seva a les 10.20 hores, enmig d’una forta expectació dels veïns, que assistien a la presència de la Guàrdia Civil al carrer des de primera hora d’avui.

La detenció és la culminació d’una complexa investigació, supervisada pel Jutjat Número 1 de Carlet i portada a terme pels agents del grup d’Homicidis de la Guàrdia Civil de València, que han hagut de fer una ingent i pacient tasca de descart a partir d’unes quantes dades inicials, entre les quals, com a element fonamental, el cotxe blanc que una càmera de seguretat d’una indústria ubicada a la via de servei de la pista de Silla va gravar en el moment que la víctima hi pujava, cap a les 17.30 hores del 8 de gener passat.

El cotxe del sospitós, una de les claus

Tal com va avançar en exclusiva Levante-EMV, aquest mateix cotxe va tornar a ser captat per la càmera 20 minuts més tard, quan sortia del camí pel qual s’havia internat portant la noia a bord. En aquesta segona ocasió, el cotxe va sortir molt de pressa i es va incorporar a gran velocitat a la carretera, en direcció cap al pont que creua la pista de Silla per enllaçar amb l’autovia d’Albal o per reprendre la pista de Silla, però en sentit Alacant, és a dir, cap a la Ribera, que és el que va haver de fer l’ara detingut per tornar al seu domicili, a Carcaixent.

El xàfec que queia aquella tarda sobre València va impedir als investigadors poder veure la matrícula del cotxe, cosa que ha complicat extraordinàriament la tasca dels agents d’Homicidis. No obstant, es van centrar a conèixer els moviments de la jove en els mesos anteriors a ser prostituïda a la pista de Silla, on amb prou feines portava un mes quan va ser assassinada. D’aquesta manera, van aconseguir reunir dades sobre els prostituïdors amb els quals Florina havia tingut tracte, tant habitual com ocasional. Així, han hagut de rebutjar desenes de sospitosos, amb tota mena de professions i posició social, fins que han trobat l’amo del vehicle blanc. Florina, tal com va avançar en exclusiva aquest diari, va desaparèixer la tarda del 8 de gener d’aquest any, després de ser recollida a bord de cotxe blanc al revolt on era prostituïda, a l’enllaç de la pista de Silla amb la d’Albal, en sentit a València.

Un caçador va trobar el seu cos sense vida flotant en un tram de la séquia de la Font de la Marjà, ja a Silla, a primera hora del matí de dissabte, 30 de gener. Anava vestida i conservava la seva bossa amb els seus efectes personals a l’interior. Tot i que la seva identificació formal va haver d’esperar fins a l’autòpsia, practicada dos dies després a l’Institut de Medicina Legal (IML) de València, els tatuatges i la roba van ser els primers indicadors que es tractava d’ella. Els forenses van concloure, després de dos dies d’autòpsia, que la jove havia mort escanyada, a jutjar per les lesions apreciades al seu coll.

Onada en contra de l’explotació sexual a la V-31

Notícies relacionades

L’assassinat de Florina Gogos va desencadenar una onada d’indignació social que va portar associacions feministes de diverses localitats de l’Horta Sud a unir-se en una plataforma per protestar contra la prostitució exercida a la V-31, més coneguda com la Pista de Silla. Amb el nom de Plataforma de Col·lectius de Dones V-31, l’objectiu és «demanar dispositius necessaris a les forces de seguretat per alliberar aquestes dones de l’esclavitud i impulsar una llei abolicionista que criminalitzi el puter».

A més, van anunciar que recolzarien els ajuntaments que s’adherissin al Front abolicionista del País Valencià i a la «Xarxa de municipis lliures de tràfic sexual».