A València

Una noia de 19 anys prostituïda al carrer desapareix després de pujar a un cotxe a València

Florina G., que és en parador desconegut des de divendres, feia només unes setmanes que freqüentava una corba a Albal, on va ser assassinada una altra jove el 2004

Una noia de 19 anys prostituïda al carrer desapareix després de pujar a un cotxe a València
2
Es llegeix en minuts

Una jove romanesa de 19 anys, Florina G., que estava sent prostituïda per una organització al carrer, fa gairebé sis dies que està desapareguda, i la seva pista es perd després de pujar a un cotxe la tarda de divendres passat sota una pluja incessant, en una corba de l’entroncament de la pista de Silla –l’autovia d’accés de la ciutat de València pel sud– amb la CV-33, a la localitat d’Alnal.

La seva absència ha disparat totes les alarmes i manté mobilitzat el grup d’homicidis de la Guàrdia Civil de València, que, de moment, manté obertes totes les hipòtesis.

La desaparició de Florina, una noia arribada fa poc temps del seu país, va ser denunciada a primera hora de la tarda de diumenge a la caserna de la Guàrdia Civil d’Alfafar. La denúncia la va interposar una companya seva, alertada perquè no havia aparegut ni a la casa on està allotjada ni als llocs habituals, i tampoc responia les trucades al seu telèfon mòbil.

Una desaparició d’alt risc

Les circumstàncies d’aquesta nova desaparició d’una dona prostituïda han sigut qualificades d’alt risc per la Guàrdia Civil, després d’un any i mig negre que va començar amb l’assassinat de Marta Calvo, el novembre del 2019, i al qual es van sumar els d’Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas, que es van produir en els mesos anteriors però que no van ser relacionats entre si fins a la desaparició de la noia d’Estivella.

Segons la informació obtinguda per Levante-EMV, les últimes notícies que es tenen de Florina G. és que va pujar a un cotxe al voltant de les 17.30 hores de divendres, 8 de gener, en el qual es va internar en companyia del conductor per un camí asfaltat, en direcció cap als camps de cultiu de l’entorn de l’Albufera.

Les dones prostituïdes en aquesta zona mantenen les trobades sexuals als camins de terra entre tarongers, com testifiquen els centenars de preservatius utilitzats, ampolles d’aigua buides i tovalloletes de lavabo que omplen les vores d’un dels camins, o un vell matalàs llardós col·locat sota un dels arbres i envoltat d’aquest mateix tipus de rebutjos.

El vehicle va abandonar la zona poc després i a gran velocitat, sense que se sàpiga si Florina seguia a l’interior en aquell instant. Des d’aquell moment, entorn de les 18.00 hores de divendres, ningú ha tornat a saber-ne res.

Hipòtesi sobre el parador de la noia

Notícies relacionades

Pel que sembla, companyes de Florina han realitzat recerques a la zona amb idèntic resultat: no han trobat ni rastre de la noia. Una de les hipòtesis és que la jove se n’hagués anat voluntàriament per deixar la prostitució, tot i que sembla la menys probable de les possibilitats, almenys amb les dades que ha donat fins ara la investigació.

Segons diversos testimonis, Florina havia començat a ser vista en aquest punt de la carretera pròxim a la pista de Silla poc abans de Nadal. «Era allà cada dia. Abans hi havia una noia rossa i des de fa unes setmanes va arribar aquesta jove, que és morena», explica una treballadora d’una empresa pròxima. En aquest mateix lloc, fa ara setze anys i mig, va ser assassinada una altra jove prostituta de dos trets a boca de canó. Mai hi va haver detinguts.