La Diputació de BCN pagarà les despeses de l’incendi de l’Anoia
La presidenta de la Diputació, Núria Marín, s’ha reunit amb els alcaldes i propietaris de boscos de la zona
Promet fer front a totes les despeses per la catàstrofe i fer un pla per preservar la zona

La Diputació de Barcelona activarà els seus fons d’emergència per fer front a les despeses del desastre ecològic per l’incendi forestal que ha calcinat 1.500 hectàrees a la comarca de l’Anoia. La presidenta de l’ens, Núria Marín, s’ha reunit amb els alcaldes de Bellprat, Sant Martí de Tous i Santa María de Miralles i ha dit que posaran a disposició dels municipis «tots els recursos necessaris». També ha promès recursos de la Diputació amb tècnics forestals per repoblar el lloc i ordenar el terreny perquè no es produeixi cap altra debacle.
Els fons d’emergència de la Diputació també es van activar per frenar els danys ocasionats pel temporal ‘Gloria’, o durant l’emergència del coronavirus. Aquesta vegada, faran servir aquests fons perquè els alcaldes puguin pagar els costos derivats de l’incendi. En particular, ha dit Marín, finançar les cisternes d’aigua que han utilitzat, en alguns casos d’espais privats. Per exemple, també es podrien destinar a arreglar carreteres que puguin haver quedat fetes malbé.
Marín també els ha promès als alcaldes, amb molt pocs habitants i poca capacitat tècnica municipal, que els oferiran tècnics de la Diputació perquè puguin tramitar ajudes econòmiques o certificats arran de l’incendi. A més, ha assegurat que enviaran tècnics forestals que treballen per a la Diputació a les parcel·les calcinades i els boscos d’aquests municipis per elaborar un pla forestal. «Potser caldrà talar arbres i preparar el terreny de cara a l’hivern, preveient que les pluges no erosionin encara més el terreny», ha explicat Marín.
Notícies relacionades«Destinarem tots els fons que facin falta perquè els ajuntaments puguin fer front als desperfectes ocasionats per l’incendi», ha exposat Marín, que, no obstant, no ha quantificat les quantitats que hi destinarà. Marín també ha defensat la tasca que desenvolupa aquest ens supramunicipal per netejar les superfícies forestals, i és que el 50% de la superfície de la província de Barcelona són boscos. «Cada any destinem cinc milions d’euros en prevenció forestal. Que probablement siguin insuficients però contribueixen al territori», s’ha defensat la també alcaldessa de l’Hospitalet.
Crida l’atenció que els fons aportats per la Diputació només actuen als municipis que estan ubicats a la província de Barcelona, tot i que aquest incendi ha afectat dues comarques, l’Anoia i la Conca de Barberà. La segona, que és on es va originar el foc, pertany a la província de Tarragona, i hauria de ser la Diputació d’aquesta província la que faci el mateix perquè els alcaldes puguin fer front a totes les despeses a les quals s’enfronten. De moment, els Agents Rurals investiguen les causes del foc. Les hipòtesis manegen diferents causes: una burilla mal apagada o una guspira generada pel motor d’un vehicle o algun tipus de maquinària.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Guerra a Ucraïna Trump es limita a amenaçar Rússia amb aranzels mentre rearma Ucraïna
- Comissió Bilateral Estat-Generalitat ERC veu insuficient el nou finançament: "La música sona bé, però les concrecions són mínimes"
- Finançament autonòmic Andalusia esclata contra l’acord de finançament amb Catalunya i el Govern li ofereix acollir-se al mateix model
- Successos La investigació de l’incendi de Paüls apunta a l’acció humana com a causa: negligència o provocat
- Estudi científic ¿Per què algunes persones necessiten posposar més vegades el despertador? La ciència té una resposta (i afecta més les dones)