Extensió de la campanya

La Generalitat ofereix vacunar els catalans que viuen a l’estranger

Els interessats hauran de demanar cita a través de La Meva Salut, però hauran d’estar inscrits en un registre

La Generalitat ofereix vacunar els catalans que viuen a l’estranger

JORDI OTIX

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departaments de Salut i d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat han activat la campanya de vacunació per als catalans que viuen a l’exterior, que poden demanar cita per vacunar-se en els diferents centres de vacunació habilitats a Catalunya.

Com en el cas dels ciutadans que viuen al país, han de concertar la cita a través de La Meva Salut, ja sigui a través del portal web lamevasalut.gencat.cat o de l’aplicació de mòbil. Per fer-ho cal estar inscrit al Registre de catalans a l’exterior i haver tramitat la Targeta Sanitària Individual (TSI).

Un acte de «justícia»

El registre és una eina del Govern per als residents a l’exterior per facilitar l’exercici dels seus drets com a catalans i conèixer les seves demandes i necessitats.

La directora general de Catalunya Exterior, Laura Costa, afirma que «la inclusió dels catalans a l’exterior en el programa de vacunació és un acte de justícia» que «s’emmarca en la voluntat d’intensificar l’atenció a aquest col·lectiu. «Hem d’agrair la tenacitat del Departament de Salut per fer-ho possible en un context de màxima complexitat sanitària», destaca Costa.

Tràmits a seguir

Els que ja estiguin inscrits en el registre i disposin de la Targeta Sanitària Individual o bé del Codi d’Identificació Personal (CIP) poden demanar directament hora per vacunar-se a través de La Meva Salut.

Els que estiguin inscrits en el Registre però no disposin de la targeta ni del codi, hauran de sol·licitar la TSI a l’apartat ‘Sol·licitud de serveis’ de la web del Registre. Una vegada sol·licitat el document, s’enviarà electrònicament el CIP amb el qual ja podrà operar per demanar cita. No s’haurà d’esperar a disposar de la Targeta Sanitària Individual, que s’enviarà per correu postal per utilitzar-la en altres ocasions.

Les dues dosis a Catalunya

Finalment, els ciutadans catalans que viuen a l’exterior que no estiguin inscrits al Registre ni disposin de cap dels altres dos documents (Targeta i Codi) hauran d’inscriure’s primer al Registre omplint el formulari d’inscripció. En el procés de tramitació podran sol·licitar la Targeta Sanitària Individual. I una vegada fet el tràmit, podran demanar hora per vacunar-se a través de La Meva Salut.

Els ciutadans que viuen a l’exterior i que es vacunin a Catalunya hauran de ser al país per poder posar-se la segona dosi i disposar així de la pauta completa de vacunació.

Dubtes i consultes

Notícies relacionades

El Govern està en contacte amb les comunitats catalanes a l’exterior a través de la nova Direcció General de Catalunya Exterior per resoldre els possibles dubtes dels ciutadans en el procés de vacunació. Per a consultes sanitàries, els catalans residents a l’exterior poden contactar el Departament de Salut a través del 061 Salut Respon.

Per a consultes relacionades amb la inscripció al Registre, els ciutadans que viuen a l’exterior es poden adreçar al Departament d’Acció Exterior i Govern Obert a través de la bústia registrecatalans.exteriors@gencat.cat.