Amb almenys una dosi

Més vacunats a la UE que als EUA

Més de la meitat de la població adulta dels Vint-i-set ha rebut la pauta completa de vacunació

Més vacunats a la UE que als EUA

AFP / RAYMOND ROIG

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Unió Europea (UE) ha superat els Estats Units en la proporció de població amb almenys una dosi de la vacuna contra la Covid-19, segons va afirmar el comissari europeu de Mercat Interior, Thierry Breton.

«No només la UE ha superat els EUA en la primera dosi de vacunació, sinó que ho hem fet mantenint-nos oberts i exportant la meitat de la nostra producció a més de 100 països», va tuitejar Breton, junt amb un gràfic elaborat partint de dades de la UE i del servei Our World in Data de la Universitat d’Oxford (Regne Unit).

Bretón va afegir: «Serem el continent més vacunat del món i l’exportador número u del món» de vacunes, cosa que va resumir amb dues paraules, «eficiència i solidaritat», «una gesta –va dir– de la qual podem estar orgullosos».

«Doble desafiament»

Ara, va afegir, la UE s’enfronta a un «doble desafiament» de «superar els dubtes sobre les vacunes a Europa» per fer front a les noves variants del virus i «ajudar la resta del món a vacunar-se amb l’Àfrica a l’avantguarda».

El comissari de Mercat Interior lidera una iniciativa perquè les empreses europees entorn de la producció de vacunes treballin juntes per evitar colls d’ampolla, com els que hi havia a principis d’any.

Notícies relacionades

Dimarts passat, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, es va felicitar pel fet que més de la meitat de la població adulta de la UE havia rebut la pauta completa de vacunació contra el coronavirus i que s’havien entregat prou dosis per vacunar el 70% dels adults de la UE.

El 5 de juliol, la Comissió va insistir a les autoritats dels Estats membres que administrin les vacunes que vagin rebent davant les disparitats que existeixen entre els Vint-i-set en el ritme de vacunació.