Lluita contra la pandèmia

Les restriccions per Covid a Catalunya s’allargaran tot l’estiu

El veto a les reunions de més de 10 persones es mantindrà, més enllà del toc de queda

Les restriccions per Covid a Catalunya s’allargaran tot l’estiu

EUROPA PRESS / PAU VENTEO

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Les restriccions per la Covid s’allargaran tot l’estiu. El veto de reunir-se més de 10 persones i el tancament dels establiments d’oci a les 00.30 hores es mantindran, més enllà del toc de queda, que aquest dijous ha validat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una setmana més en 165 municipis. El Govern ha alertat aquest dijous que la situació és «molt complicada», segons la seva portaveu, Patrícia Plaja, «la pressió hospitalària continuarà creixent i no ens podem relaxar».

«Els números ens indiquen que no estarem en una situació de relativa normalitat ni aquesta setmana ni la següent», ha lamentat Plaja. «Hem d’assumir que seguirem així», ha afegit. Plaja estava acompanyada dels consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i Interior, Joan Ignasi Elena, per valorar la situació a Catalunya després de la reunió de la comissió delegada d’aquest tema encapçalada pel president Pere Aragonès.

Sense efecte als hospitals encara

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, com ja va dir dimecres al Parlament, ha reiterat que s’ha arribat al pic de contagis, però que encara es trigarà a veure unes setmanes l’efecte als hospitals.

Argimon estima que se sobrepassaran els 2.000 ingressats i aquest cap de setmana s’arribarà als 500 pacients a les ucis. No fa ni una setmana el llistó estava en 400, però ha revelat que aquest dijous al migdia havia augmentat en 12 més el nombre de pacients en aquestes unitats de crítics. «Sabem que fins a les pròximes setmanes, i són bastants, no arribarem a la normalitat», ha descrit el conseller, recordant que les xifres tant d’atenció hospitalària com de positius és «altíssima».

Atenció als joves

Notícies relacionades

«No hi ha immunitat dels joves», ha insistit el responsable de Salut. Un de cada quatre hospitalitzats és menor de 40 anys, ha recordat Argimon. Des de l’inici de la pandèmia han mort 67 persones menors de 40 anys, ha recordat. Plaja ha afegit que hi ha una «falsa percepció de seguretat» i ha demanat que s’extremin les precaucions.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha valorat els dispositius policials. «Han funcionat, han anat bé», ha considerat amb referència al reforç a les platges i zones més freqüentades, sobretot a les zones turístiques i a l’àrea metropolitana. «Divendres a la nit hi va haver persones que no sabien [que hi havia confinament nocturn] i les forces de seguretat van fer una tasca informativa».