Encara en xoc

Un dels afganesos exonerats per la violació de tres germanes a Múrcia: «He intentat treure’m la vida més d’una vegada»

«Fins que no tingui el passaport a la mà no em podré creure que això s’ha acabat», diu el Johannes, un dels nois que va ser acusat de violar tres germanes nord-americanes la nit de Cap d’Any, després que l’Audiència hagi arxivat el cas

Un dels afganesos exonerats per la violació de tres germanes a Múrcia: «He intentat treure’m la vida més d’una vegada»

JUAN CARLOS CAVAL

2
Es llegeix en minuts

Johannes, de 21 anys, un dels acusats ja exonerats, va dir, assistit per la traductora Margarita De Mingo, que no es podia creure el que ha passat, que hagi acabat. Han sigut un any i set mesos molt llargs, no s’ho pot creure, va reiterar. «No he pogut anar a la universitat ni treballar. He perdut tot el més important sobretot els estudis. No puc evitar pensar que el que ha passat és perquè vinc d’un país pobre (l’Afganistan), que, si hagués sigut una persona espanyola, potser no hauria sigut igual», avança a ‘La Opinión de Murcia’, de Prensa Ibérica.

El jove va fer aquestes declaracions a la porta del despatx del seu advocat, després que ahir es conegués que l’Audiència Provincial ha arxivat provisionalment la causa per violació que se seguia contra ell i els seus dos amics, després de ser denunciats per tres germanes nord-americanes. El cas es va prolongar en el temps des del gener del 2020, entre altres raons perquè els forenses van apreciar lesions en les noies. No obstant, l’Audiència Provincial, a l’arxivar el cas, assevera que les lesions que tenien les americanes als seus genitals «són compatibles amb actes de plaer sexual».

El jove Johannes va sentenciar, en la seva intervenció d’avui, que ell va venir a Múrcia de vacances dues setmanes i que, quan es va veure encausat, després de ser detingut primer i posat en llibertat amb càrrecs després per l’agressió sexual, no tenia diners. I que, si no hagués sigut per l’Església, que el va ajudar, no hauria sabut què fer. «Fins que no tingui el passaport a la mà no em podré creure que això s’ha acabat. Estic realment malament», va temarcar l’afganès. Mentre parlava, amb llàgrimes als ulls, els seus companys, Mohammad i Sayed, l’escoltaven en silenci uns passos més enrere.

«He intentat treure’m la vida més d’una vegada; em fa por confiar en les dones després d’això que ha passat». Insisteix que, amb les noies, ell va ser «un cavaller» que els va portar les maletes i no s’explica per què elles van fer això.

Preguntat per si va arribar a perdre l’esperança, va contestar que «constantment». «Estic en xoc, no m’ho puc creure», va precisar el noi. 

Mohammad prenia la paraula al concloure el seu amic. Va reiterar que ells són innocents i també va dir que està en xoc i que compta amb ajuda psicològica.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’advocat dels afganesos, Melecio Castaño, va dir que la situació hauria d’haver acabat abans. «Estem molt contents pel resultat, si bé és cert que una part frena la possibilitat de deduir testimoni pel presumpte delicte de denúncia falsa per part de les denunciants», tot i que no descarta ficar a les germanes una querella per això. Castaño insisteix que la denúncia és «falsa, però falsa». «Jo entenc que aquestes noies coneixen aquests nois al pub, es diverteixen, acaben ficant-se al llit amb ells i el tema se’ls escapa de les manspractiquen sexe sense protecció, dues vegades, ho parlen entre elles... La manera més senzilla era fingir que anaven a l’estació d’autobusos, posem una denúncia i marxem. Deixar enrere el que per a elles era un problema». El lletrat va dir de Johannes que «ha estat desterrat» i que està en tractament psiquiàtric. «Està desitjant agafar el seu vol i tornar a d’on va sortir».

«Potser els nois el que volen és calma i vida nova», va apuntar, preguntat per si denunciaran les noies per denúncia falsa. Per això «sembla difícil que prenguem aquesta decisió, tot i que no ho descartem».