Votació en el Congrés

El Congrés votarà la retirada de les mascaretes en exteriors en plena cinquena onada

També es votaran mesures relatives a la temporalitat del sector públic i a l’IVA de l’electricitat

El Congrés votarà la retirada de les mascaretes en exteriors en plena cinquena onada
2
Es llegeix en minuts

Dimecres que ve el Congrés celebrarà un ple extraordinari per votar alguns decrets llei que s’han quedat pendents de convalidar, com el de la retirada de les mascaretes a l’exterior quan es manté una distància de metre i mig i que arriba al mig de la cinquena onada de coronavirus.

La Mesa del Congrés té previst reunir-se dimarts que ve per aprovar la convocatòria extraordinària d’aquest ple al juliol així com la celebració de la Diputació Permanent, l’òrgan que es constitueix per complir les funcions del Congrés mentre es troba tancat el període de sessions.

Fonts parlamentàries han assenyalat a Efe que es tracta de convalidar els últims decrets llei aprovats per l’Executiu, que han d’entrar en el Congrés abans que venci el termini d’un mes per ser votats.

El ple extraordinari serà dimecres a les 9.00 hores i entre els assumptes que debatrà hi haurà la convalidació o derogació del decret llei aprovat el 24 de juny que va flexibilitzar l’ús de la mascareta a l’exterior a partir del 26 de juny, després de més d’un any d’obligatorietat.

Aquest debat i sobretot la votació es produeix quan la pandèmia ahir va sumar 26.390 nous contagis en les últimes 24 hores (una xifra similar a la de principis del febrer passat al pic de la segona onada) i la incidència acumulada per Covid ha pujat 32 punts, fins als 469,5 casos.

També es produeix enmig del debat sobre la sentència del Tribunal Constitucional contra la utilització del primer estat d’alarma.

A més, el ple extraordinari de la setmana que ve haurà de votar la convalidació o derogació del decret llei amb mesures per reduir la temporalitat del sector públic per sota del 8%, així com el que rebaixa l’IVA de l’electricitat del 21% al 10% fins a finals d’any per als petits consumidors.

Un altre dels decrets que es portaran al ple serà el que contempla la garantia que dona cobertura a l’acord entre l’Estat i la baronessa Carmen Thyssen-Bornemiza per a un nou contracte de lloguer de les seves 425 obres de la Col·lecció i que durarà quinze anys.

Previsiblement el ple també donarà llum verda a diversos dictàmens de la Comissió d’Exteriors.

Notícies relacionades

Després de la celebració d’aquesta sessió extraordinària, la Diputació Permanent es reunirà a les 16.00 hores per debatre les peticions de compareixença que han sol·licitat el PP, Vox i Ciutadans als nous ministres que acaben d’entrar en el Govern.

Els tres partits polítics urgeixen que informin de les línies generals que adoptaran en els seus diferents departaments.