Set morts en 24 hores

Els hospitals continuen sumant pacients a Catalunya

Alguns indicadors baixen lleugerament, però la xifra de contagis superen un dia més els 8.000

Els hospitals continuen sumant pacients a Catalunya

CLÍNIC / FRANCISCO AVIA

2
Es llegeix en minuts

Catalunya ha superat els 800.000 infectats per coronavirus des de l’inici de l’epidèmia, dels quals gairebé 100.000 s’han contagiat en les últimes tres setmanes, des de la revetlla de Sant Joan; continua augmentant el nombre de malalts per Covid als hospitals i sent elevadíssim el nombre de contagis. Hi ha 8.284 positius més que ahir. Davant aquesta situació, Pere Aragonès va demanar ahir al TSJC que avali un toc de queda nocturn a partir d’aquest cap de setmana als municipis amb més incidència, una mesura que afecta sis milions de persones. Hi ha 8.284 positius més que ahir.

Segons les dades actualitzades aquest dijous per Salut, la situació no millora malgrat que alguns indicadors continuen descendint. Avui hi ha més hospitalitzats, més pacients en ucis i s’han notificat més morts que dies anteriors (set). Als hospitals hi ha 1.255 pacients (70 més), dels quals 237 estan greus a l’uci (18 més que la vigília), amb un de cada quatre menors de 40 anys, mentre que la mitjana d’edat dels hospitalitzats respecte a les anteriors onades ha baixat de 63 a 50 anys.

La velocitat de propagació del virus (Rt) continua alentint-se i actualment és d’1,34, un total de sis centèsimes menys que la vigília, és a dir, que cada 100 infectats contagien una mitjana de 134 persones, cosa que indica que encara hi ha transmissió comunitària descontrolada.

Indicadors a la baixa

El risc de rebrot (EPG), que mesura el potencial epidèmic, també continua baixant i avui és de 1.330 punts, 61 menys que ahir, després d’haver arribat a un rècord de 1.875 punts el 6 de juliol, mentre que la incidència acumulada de casos en els últims 14 dies per cada 100.000 habitants (IA14) encara continua creixent i és de 1.015,18.

L’edat mitjana dels nous infectats, gairebé un 85% amb la nova variant delta, torna a pujar lleugerament i se situa en els 28,9 anys.

Segons les dades de Salut, tot i que la majoria dels contagis es produeixen entre persones d’entre 10 i 39 anys, estan creixent els infectats en tots els grups d’edat, de manera que de cada sis menors de 50 anys n’hi ha un de major de 50 que contrau el coronavirus.

Notícies relacionades

La positivitat dels PCR i test d’antígens és ja del 19,30%, gairebé quatre vegades més del 5%, percentatge que l’OMS considera el llindar per poder controlar l’epidèmia.

La mortalitat també creix lleugerament en els últims dies, tot i que continua sent baixa respecte a altres onades, amb 23 morts en els últims set dies.