Tela sobre pell animal

Polèmica per un curs d’estiu que ofereix als nens pintar sobre un cavall a Múrcia

  • Les associacions animalistes denuncien l’acte de «crueltat» cap als animals i el club hípic que organitza l’activitat diu que és l’última vegada que la faran

Polèmica per un curs d’estiu que ofereix als nens pintar sobre un cavall a Múrcia
2
Es llegeix en minuts

Indignació a les xarxes per una activitat infantil emmarcada dins de les «manualitats» de l’hípica murciana Vibeca. En aquesta activitat, els nens utilitzen cavalls com a tela, pintant sobre la pell d’aquests quadrúpedes, marcant les seves mans amb pintura als seus lloms i a la resta del seu cos, fent arcs de Sant Martí i punts de colors i fins i tot tenyint el crin de l’animal. 

Aquestes imatges han circulat ràpidament per les xarxes socials arran d’unes publicacions de la il·lustradora La Vaca Style que ha indignant gran part dels usuaris i entitats animalistes. La il·lustradora ha denunciat, a través d’un dibuix, que «els animals no són un quadro en blanc on pintar». A més, ha afegit que «amb aquest tipus d’educació entendran que els animals són coses a les quals se’ls pot fer tot el que ells vulguin, perquè ells un dia van pintar un cavall i als seus pares els va semblar bé».

L’organització animalista PACMA, que s’ha fet ressò de la notícia publicada per la il·lustradora, no ha dubtat a qualificar l’acte de «crueltat» i denuncia que succeeix perquè es veuen els animals «com a objectes per entretenir o treure rendiment econòmic».

Notícies relacionades

Així mateix, Alberto Díez, director de l’Associació Nacional de Defensa dels Animals (ANDA), ha assenyalat que «els cavalls no són un quadern o un mur on expressar la creativitat dels nens» i que «una activitat molt més constructiva hagués sigut raspallar al cavall amb aigua fresca, que a ells els agrada molt, i així fins i tot pots ensenyar als nens a rentar-los».

El cavall que surt en les imatges és Artillero i té 40 anys. Fonts del Club d’Hípica Vibeca justifiquen l’activitat perquè «els nens ho han demanat», però han decidit que és l’última vegada que es practicarà. A més, han afegit que aquesta activitat no fa mal a l’animal i que els cavalls «estan molt acostumat als nens».