Maltractament animal

Desenes de persones exigeixen a Barcelona l’alliberament d’animals de Vivotecnia

Govern, fiscalia i policia han obert una investigació contra aquest laboratori d’experimentació amb animals a Madrid

1
Es llegeix en minuts

Mig centenar d’activistes en defensa dels drets dels animals s’han concentrat aquest diumenge davant la seu de l’empresa Vivotecnia a Barcelona per reclamar que s’alliberi els animals que es mantenen captius als laboratoris de la companyia, establerta a Madrid.

Els laboratoris de Vivotecnica estan investigats per presumpte maltractament animal després que transcendissin unes imatges dels animals en aquest laboratori i que l’ONG ‘Cruelty Free International’ denunciés la pràctica de tortures.

Victoria Vázquez, una de les activistes que s’ha manifestat a Barcelona, ha reclamat el decomís dels animals del laboratori de Madrid i ha instat les administracions a elaborar «lleis més clares per aturar el testatge amb animals».

«A una nació se la pot jutjar per com tracta els animals», ha assegurat en declaracions els periodistes.

Notícies relacionades

Una altra activista, Laura Pérez, ha exigit una actuació immediata per decomissar a aquests nivells. «S’estan posant excuses per no actuar quan hi ha fotos clares. No som tontos. Sabem el que està passant. Estem farts d’excuses», ha dit.

Els manifestants portaven màscares de conills i alguns anaven amb bates blanques amb taques vermelles, simulant la sang, mentre que d’altres anaven acompanyats dels seus animals de companyia, com gossos