Anul·la els viatges

Un turoperador belga repatriarà els turistes d’Espanya després d’un brot a la Costa Brava

La decisió es pren després d’haver detectat 15 positius en tres grups de joves a Catalunya

Un turoperador belga repatriarà els turistes d’Espanya després d’un brot a la Costa Brava
1
Es llegeix en minuts

L’operador turístic belga Summer Bash ha anunciat aquest dijous que repatriarà tots els clients d’Espanya i anul·larà els viatges al país després d’haver detectat 15 positius en tres grups de 271 joves a la Costa Brava i haver constatat que hi podria haver més infeccions en altres viatgers. Tots els positius estan a Catalunya.

«No volem assumir cap risc i anul·lem immediatament els viatges a Espanya. Això és perquè la situació empitjora cada dia», ha indicat l’empresa en declaracions que recull la radiotelevisió pública RTBF.

La companyia Summer Bash té actualment 350 joves de vacances a Espanya, on hi ha una incidència acumulada de 252,1 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, mentre que Bèlgica presenta una dada de 55,3 infeccions.

Els positius detectats per Summer Bash es troben tots a Catalunya (dos a Lloret de Mar, cinc a Malgrat de Mar i vuit a Calella) i estan actualment junts i en quarantena a Lloret de Mar.

A la seva tornada a Bèlgica els viatgers hauran de respectar una altra quarantena.

Zona vermella

Aquesta setmana el ministre belga de Sanitat, Frank Vandenbroucke, ha recomanat als conciutadans que evitin desplaçar-se a zones vermelles per alta incidència, com Catalunya, en cas de no estar plenament vacunats, i ha apel·lat al «sentit comú» dels ciutadans a l’hora de viatjar aquest estiu.

Notícies relacionades

«Personalment, no aniria a Portugal ni a Catalunya si no estigués vacunat. No està prohibit, perquè hi ha llibertat de moviment i és essencial. Però més enllà de les normes, hi continua havent el sentit comú», va declarar Vandenbroucke dilluns a la cadena RTBF.

Aquest dijous, el Govern de França ha demanat als ciutadans que no viatgin a Espanya i Portugal per «prudència» davant l’explosió de casos registrada en les últimes dates.