Davant l’augment de la Covid

França aconsella no estiuejar a Espanya i Portugal

El Govern de Macron estudia aplicar noves mesures de restricció als viatges

França aconsella no estiuejar a Espanya i Portugal

AFP / JAIME REINA

2
Es llegeix en minuts
Irene Casado Sánchez
Irene Casado Sánchez

Periodista

ver +

El Govern francès desaconsella als seus ciutadans que reservin vacances a Espanya i Portugal per l’explosió de contagis en aquests dos països, que estan entre les seves principals destinacions turístiques, i estudia aplicar mesures de restricció als viatges.

«Els que encara no han reservat, evitin Portugal i Espanya en les seves destinacions», ha assenyalat aquest dijous a la televisió France 2 el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Clément Beaune, que ha dit que «és un consell de prudència, una recomanació en què insisteixo».

Beaune ho ha justificat perquè la situació allà és «particularment preocupant», i ha precisat que «en els pròxims dies hi podria haver un reforçament de les mesures» de viatge.

Ha explicat que segueixen de prop l’evolució a Portugal i a Espanya, on el nombre de casos s’està disparant, «Catalunya en particular, on van molts francesos de festa. Atenció, molta prudència».

Retrets a Espanya

Preguntat sobre si alguns països havien portat a terme una desescalada massa ràpida per salvar la temporada turística, ha respost: «Això em temo. Per això hem sigut extremadament clars amb els nostres socis europeus sobre el fet que fa falta un control a les entrades».

També ha retret a Espanya haver permès l’arribada de turistes de països tercers amb certificats de vacunes que no han obtingut la certificació de l’Agència Europea del Medicament (EMA).

Dilluns vinent al matí està previst un Consell de Defensa entorn del president, Emmanuel Macron, en què s’examinarà l’adaptació de les regles d’entrada des de països on hi hagi hagut canvis significatius en la situació epidèmica.

Abans d’això, el cap de la diplomàcia francesa, Jean-Yves Le Drian, viatja aquest divendres a Madrid per entrevistar-se amb la seva homòloga espanyola, Arancha González Laya, amb la qual parlarà, entre altres assumptes, de la gestió de la pandèmia.

El Govern francès fa diversos dies que adverteix que tem l’arribada d’una nova onada epidèmica a finals de juliol i està fent crides a la població perquè es vacuni.

Hotelers i restauradors insten a promocionar Catalunya

Per la seva banda, la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) va demanar aquest dimecres que es promocioni Catalunya com una destinació segura per reactivar el sector, molt castigat per la pandèmia.

La temporada turística està supeditada a l’evolució de la pandèmia i la incertesa dificulta qualsevol tipus de previsió, va explicar el president de la ConfeCat, Santiago García-Nieto.

Els mercats internacionals segueixen estancats i a l’expectativa de la seguretat de les destinacions, per això García-Nieto ha instat a promocionar que Catalunya vigila i controla el compliment de les mesures de seguretat per aturar els contagis.

El sector també reclama gestionar amb rapidesa el repunt de positius i l’increment de contagis entre els joves abans que penalitzi del tot la temporada, que ja pateix una «situació dramàtica», va remarcar el president de la ConfaCat.

Notícies relacionades

Així, la prioritat és actuar de forma planificada, urgent i amb recursos per projectar confiança sanitària a l’exterior i recuperar «el posicionament com a destinació segura i competitiva».

El president de la confederació va assenyalar que per al sector és clau revertir la situació actual de missatges negatius a l’exterior per una bona campanya informativa sobre la seguretat de la destinació.