Tres dies de dol

Dos menors de 9 i 5 anys veuen com el seu oncle assassina la seva mare a Murchante (Navarra)

  • El presumpte homicida, que es troba en parador desconegut, ha apunyalat mortalment la dona en un vehicle

Colectivos feministas se concentran en solidaridad con el pueblo andaluz

Colectivos feministas se concentran en solidaridad con el pueblo andaluz / Efe / Villar López (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos menors de 9 i 5 anys han presenciat el crim de la seva mare aquest dimecres al matí a la localitat navarresa de Murchante, segons ha confirmat l’alcalde, Luis Sanchio.

La dona ha mort apunyalada en un vehicle poc abans de les 10.30 hores a l’altura del quilòmetre 4,6 de la NA-6840, segons la informació de la Policia Foral, que a aquestes hores busca el presumpte autor del crim, identificat com un cunyat de la víctima.

L’agressor ha perseguit amb el seu cotxe el vehicle en el qual la víctima viatjava amb els seus fills, l’ha envestit fins a fer-la sortir fora de la via, i una vegada parada, ha frenat el cotxe, n’ha sortit i s’ha adreçat cap a la dona i l’ha apunyalat. Posteriorment ha fugit.

El succés ha ocorregut en el km 4,6 de la NA-6840, al terme municipal de Murchante.

Antecedents penals

Segons ha dit Sancho a Efe, el presumpte homicida té antecedents penals i no és veí de Murchante, tot i que sí que ha estat a la localitat en diverses ocasions, de vegades amb incidents menors en establiments del poble.

L’alcalde ha afegit que la víctima, de 43 anys, era de Vitòria i estava empadronada amb els seus dos fills a la localitat des del 2017.

Luis Sancho ha afegit que Murchante es troba consternat pel crim i les circumstàncies en les quals s’ha produït, que la Policia Foral ha qualificat de violència en l’àmbit familiar.

Tres dies de dol

L’ajuntament de la localitat ha celebrat aquest dimecres a la tarda un ple extraordinari en el qual ha aprovat una declaració de condemna pel crim de la seva veïna i ha declarat tres dies de dol.

Notícies relacionades

En la declaració, el consistori mostra el seu «rebuig i condemna més absoluts davant l’homicidi de la Pilar i davant qualsevol forma de violència contra les dones».

L’ajuntament expressa també el «seu suport i solidaritat a la família de la víctima» i el seu «compromís per treballar per la igualtat, perquè es faci efectiu el dret de les dones a una vida en pau i lliure de violències».