Xifres gairebé quintuplicades

Detectats 31 brots de Covid a les discoteques de Catalunya amb 456 positius

  • Argimon diu que l’oci nocturn no és l’«únic responsable» de l’increment de casos, sinó que ho és «l’oci en general»

A1-115698264.jpg

A1-115698264.jpg / Manu Mitru (EPC)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Salut de Catalunya ha detectat 31 brots de Covid-19 en l’oci nocturn, segons l’última actualització del departament. En total, s’han identificat 456 positius de persones que van ser a les discoteques afectades i 1.576 contactes estrets, segons dades proporcionades a l’agència de notícies ACN.

Malgrat que Salut no concreta el nombre de contagis per discoteca, aquestes dades signifiquen que, de mitjana, unes 14 persones s’han contagiat en cada brot i han tingut 3,5 contactes estrets.

Les discoteques van reobrir el 21 de juny després de mesos tancades però, davant l’augment explosiu de contagis dels últims dies, sobretot entre les persones de 15 a 29 anys, el Govern ha ordenat el tancament dels espais interiors a partir de divendres almenys durant 14 dies.

Els contagis de coronavirus gairebé s’han quintuplicat en una setmana a Catalunya. Segons l’última actualització de Salut, en el període del 27 de juny al 3 de juliol es van declarar 28.475 casos; en l’interval anterior, 6.056. La taxa de confirmats és de 367 casos per 100.000 habitants; 78 en el període anterior.

Aquest augment s’emmarca en un increment de les interaccions socials, sobretot en segments de població que encara no està vacunada, i amb l’expansió de la variant delta, més transmissible.

Notícies relacionades

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat aquest dimecres a TV-3 que l’oci nocturn no és l’«únic responsable» de l’increment de casos de Covid-19 que hi està havent a Catalunya, sinó que ho és «l’oci en general», en espais tancats, a casa, al carrer, ha dit, i la forma de relacionar-se.

Per la seva banda, el sector de l’oci nocturn ha anunciat que recorrerà la decisió del Govern de tornar a tancar els locals. Al conèixer aquesta mesura, el secretari general de la patronal Fecasarm, Joaquim Boadas, ha lamentat que són «uns caps de turc que paguen els plats trencats» de «cara a la galeria», alhora que ha advertit que el tancament portaria els joves a un oci nocturn il·legal i sense mesures de control.

Temes:

Coronavirus