Fins a les 3.30 hores

Catalunya reobrirà les discoteques i els bars musicals el dia 21 de juny

Els clients hauran de portar la mascareta, fins i tot a la pista de ball, on no es podrà consumir

Catalunya reobrirà les discoteques i els bars musicals el dia 21 de juny

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Després de quasi 15 mesos amb les portes tancades, les discoteques, les sales de ball i els bars musicals podran reobrir el 21 de juny, abans de Sant Joan. Així s’ha decidit aquest divendres en la reunió entre Salut i la patronal de l’oci nocturn català, la Fecasarm. Aquest ha sigut durant la pandèmia el sector econòmic més perjudicat.

L’horari serà fins a les 3.30 hores i amb un aforament del 50% a l’interior i un 100% a l’exterior. Els clients hauran de portar la mascareta, fins i tot a la pista de ball, on no es podrà consumir.

També han acordat altres mesures referents a la desinfecció del local i la venda anticipada d’entrades.

Ahir Fecasarm celebrava que el Consell Interterritorial de la Sanitat Pública hagués traslladat a les comunitats autònomes l’última paraula sobre la desescalada en el sector. Això suposava que ja la Generalitat podia decidir els seus aspectes i per això la patronal va demanar al Govern «valentia i confiança en els empresaris».

En aquest context, Fecasarm explicava que s’ha fixat com a prioritat una reobertura immediata dels locals després de 15 mesos consecutius de tancament i fins a 20 mesos els que es troben en zones turístiques.

A Madrid, la setmana del 21 de juny

També avança l’obertura de l’oci a Madrid. La comunitat espera poder obrir l’oci nocturn progressivament a partir de la setmana del 21 de juny «si tot va bé», segons ha avançat aquest divendres en roda de premsa el viceconseller de Salut Pública i Pla-Covid-19 de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero.

Notícies relacionades

Així, ha explicat que dilluns vinent tenen una nova reunió amb el sector després que aquest els hagi fet arribar la seva proposta de protocol d’actuació i esperen que si la situació de Madrid «és la que és» i manté la «tendència a la millora» s’estableixin uns criteris d’obertura per a l’oci nocturn.

En aquesta línia, ha expressat que «si tot va bé» setmana següent es podria plantejar la seva obertura i modificar les normes actuals per iniciar aquesta activitat a la Comunitat de Madrid i en la reunió acordaran «els passos a seguir».