Crisi sanitària

Salut Pública Barcelona planteja tirar enrere la desescalada de l’oci nocturn

  • La gerent de l’agència, Carme Borrell, va expressar la seva preocupació en vista de l’avenç del coronavirus

  • La propagació de la Covid segueix a l’alça i augmenta també el número d’hospitalitzats

Salut Pública Barcelona planteja tirar enrere la desescalada de l’oci nocturn

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts

Aquest diumenge la gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, va plantejar la possibilitat de fer marxa enrere en la desescalada en l’oci nocturn, «si no es poden complir les mesures de seguretat». En declaracions al programa Via Lliure de RAC-1, va expressar la seva preocupació per l’obertura de les discoteques i bars a la nit a la capital catalana. «És bo que es pugui obrir, si es compleixen les mesures; però si no es compleixen, penso que s’hauria de replantejar», va afirmar.

El secretari de l’associació d’oci nocturn Fecasarm, Joaquim Boadas, assegura que va contactar amb Borrell després de la seva intervenció telefònica i que ella només es va referir al fet que és necessari complir les mesures per evitar contagi i que si no la Generalitat podria revocar la reobertura. «Ella no té competències», va precisar. Al seu entendre, aquest cap de setmana s’ha comprovat que és «molt difícil» complir les obligacions marcades per l’Administració, com la distància interpersonal d’un metre i mig, i, per tant, aposta per imposar un test de Covid negatiu per poder accedir als locals, amb un codi QR que ho pugui certificar.

Borrell no va ocultar la gravetat de l’evolució epidèmica a Barcelona, on s’han duplicat els contagis en una setmana, especialment a causa de les festes de fi de curs. La gerent de l’Agència de Salut Pública va admetre: «Ho estem seguint amb preocupació, perquè ha sigut de bojos». Va afegir que «la investigació de contactes ha sigut molt complexa, i és una llàstima que hagi passat en aquests moments, quan els instituts estan tancats».

Investigació en marxa

Notícies relacionades

Investigació en marxaNomés a Barcelona ciutat hi ha quinze centres docents afectats, tot i que la investigació encara no s’ha tancat. Borrell va explicar que s’ha posat en contacte amb els centres: «Tots ens diuen que això [els viatges] han sigut al marge de l’escola, que s’ha organitzat fent xarxa» entre els mateixos estudiants. La gerent va reconèixer que no saben «si hi ha hagut altres grups a Mallorca, però està clar que les autoritats de la comunitat autònoma balear s’han posat a treballar per evitar aquestes macrotrobades».

Segons les últimes dades facilitades ahir pel Departament de Salut són ja 44 els estudiants catalans contagiats que van viatjar a Mallorca i 57 els infectats que es van traslladar a Menorca, així com 27 alumnes que van anar a Tenerife i 17 més que es van desplaçar a l’interior de Catalunya, cosa que eleva a 145 els alumnes catalans contagiats després de viatges de fi de curs.