Turisme estranger

¿Quins països desaconsellen viatjar a Catalunya per la Covid?

  • Països com França atribueixen el ràpid increment de casos de coronavirus a la relaxació de les regles a les fronteres, en particular amb el Regne Unit

¿Quins països desaconsellen viatjar a Catalunya per la Covid?

Jaime Reina (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’elevada incidència de casos de coronavirus i la ràpida propagació a Catalunya està començant a fer efecte a Europa i almenys dos països –Alemanya i Bèlgica– han inclòs la comunitat en la llista vermella de destinacions per l’alt risc de coronavirus. En a penes unes setmanes el risc de rebrot s’ha disparat i ja voreja els 1.000 punts, una de les xifres més altes des de l’inici de la pandèmia. Alemanya i Bèlgica consideren zones de risc aquelles amb una incidència acumulada en 7 dies de més de 50 casos per cada 100.000 habitants.

Notícies relacionades

A més, països com França, el Regne Unit i Noruega també havien desaconsellat viatjar a Catalunya pels nous rebrots. El portaveu del Govern francès, Gabriel Attal, ha assenyalat aquest dilluns que Espanya i Portugal «són països que havien relaxat les regles a les fronteres, en particular amb el Regne Unit, molt més aviat que nosaltres», a la vegada que s’ha vantat de tenir «un marc de restriccions a les seves fronteres que és un dels més ferms d’Europa», basat en la classificació dels països amb colors en funció del risc que se’ls atribueix. «A Catalunya, a Barcelona –va fer notar– hi ha una explosió de casos des de fa uns dies».

El Regne Unit i Noruega també han sigut dos països més que han assenyalat les grans diferències dins d’Espanya quant a la incidència del virus i que en territoris com Catalunya els casos es dupliquen ràpidament.