El passaport Covid entra en vigor aquest dijous

¿On puc viatjar fora d’Espanya aquest estiu? Requisits a complir

  • Consulta on pots anar els mesos estivals del 2021, quines zones exigeixen una PRC negativa abans d’entrar-hi i on s’ha de guardar quarantena per la Covid

¿On puc viatjar fora d’Espanya aquest estiu? Requisits a complir

Efe / Cati Cladera

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous entra en vigor el passaport Covid, un document que fa dues setmanes ja havien sol·licitat més d’un miler de persones a Espanya.

Notícies relacionades

El salconduit permet als espanyols viatjar sense restriccions per gairebé tota la Unió Europea (UE) i relaxa les exigències de molts altres països. Malgrat això, i com sempre, el Ministeri d’Afers Estrangers demana als espanyols que segueixin les recomanacions de viatge, extremin les precaucions i evitin situacions de risc i desplaçaments innecessaris. També recomana a tots els viatgers que s’inscriguin a l’ambaixada o consolat corresponent. A més, el ministeri ha publicat un mapamundi per consultar les recomanacions segons el país que es vulgui visitar.

Però el passaport Covid amplia la llista de països on els espanyols podem viatjar sense restriccions, tot i que hi ha algunes zones més estrictes que prohibeixen l’entrada de viatgers espanyols i d’altres que, malgrat tenir el document, exigeixen una PCR negativa o quarantena.

Països que no permeten entrar visitants espanyols

L’Argentina, Austràlia, el Canadà, la Xina, els Estats Units, l’Índia, Indonèsia, el Japó, el Marroc, Nova Zelanda i Rússia no deixen que els turistes espanyols els visitin. El més estricte de tots és el Japó, que no permet que cap estranger hi entri –tret que sigui resident o sigui per motius humanitaris–. L’Argentina es troba en estat d’emergència fins al 31 de desembre i als EUA la prohibició s’estén a tots els països de la zona Schengen.

Països que exigeixen guardar quarantena i PCR a l’arribar-hi

Alguns països obliguen a fer quarantena a l’entrar al país, a més de fer-se una prova, entre els quals Bangladesh, Xile, Irlanda, Islàndia, Tailàndia, Tunísia o el Regne Unit. En tots és necessari estar 10 dies aïllat i controlat a l’arribar al país.

Països que exigeixen PCR negativa o demostrar pauta de vacunació completa

Uns 70 països exigeixen als espanyols una PCR negativa o demostrar que tenen la pauta de vacunació completa. És el cas de diversos membres de la UE, com Alemanya, Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Grècia, Sèrbia, Suïssa i Turquia. Fora de la UE, es troben les Bahames, Belize, Bolívia, Botswana, Burkina Faso, Colòmbia, l’Equador, Egipte, el Salvador, Etiòpia, Ghana, Guatemala, Guyana, Hondures, l’Iraq, l’Iran, Israel, Jordània, Kenya, el Líban, Libèria, Malawi, Mali, el Marroc, Mauritània, Namíbia, Nicaragua, el Pakistan, Panamà, el Perú, la República del Congo, la República Dominicana del Congo, Rwanda, Sierra Leone, Somàlia, Sud-àfrica, Sudan, Togo, Turquia, Uganda, Uzbekistan, Zàmbia i Zimbàbue.

Països que permeten l’entrada d’espanyols sense restriccions

Els estats que deixen que els ciutadans espanyols entrin i circulin pels seus confins sense cap tipus de restricció són gairebé tots els de la Unió Europea –sempre que s’estigui en possessió del passaport Covid –Albània, Andorra, el Brasil, Costa Rica, Jamaica, Macedònia del Nord, Mèxic, Montenegro, la República Dominicana, Romania, Suïssa, Tanzània i Ucraïna–.