Restriccions pel coronavirus

Una festa en una discoteca de Solsona genera un altre brot per Covid

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Solsona (Lleida) ha confirmat l’existència d’un segon brot de Covid a la comarca, en aquesta ocasió arran d’una festa en una discoteca la passada revetlla de Sant Joan.

Segons informen des del consistori, entre dilluns i dimarts s’han diagnosticat 42 nous positius al Centre Sanitari del Solsonès a partir de 147 proves PCR. Així mateix, els indicadors de la Covid continuen empitjorant de «forma alarmant» amb un índex de risc de rebrot a la comarca que s’ha incrementat un 113% en dos dies, i que ja arriba als 716,85 punts.

Aquestes dades, expliquen, s’afegeixen als 43 contagis confirmats la setmana passada i, en aquesta ocasió, vinculats a un brot detectat entre alumnes de segon de batxillerat.

Davant aquesta situació, el centre sanitari acull avui dijous un cribratge massiu en el qual, de moment, hi ha previstes 200 proves PCR per a totes aquelles persones amb risc d’haver-se contagiat en una discoteca de Solsona.

Crides al cribratge

Notícies relacionades

Des de les mateixes xarxes socials de l’Ajuntament informen que «és molt important que tot aquell que hagi anat a la discoteca en la qual es va originar el brot acudeixi al cribratge, ja que és fonamental per tallar la cadena de transmissió del virus».

De la mateixa manera, recomanen als contactes estrets amb resultat negatiu que completin els 10 dies d’aïllament.

Temes:

Coronavirus