Millora de la seguretat

Els triangles del cotxe es poden substituir per una llum a sobre del vehicle des d’aquest dijous

Aquest aparell serà d’ús obligatori a partir de 2026

Els triangles del cotxe es poden substituir per una llum a sobre del vehicle des d’aquest dijous
1
Es llegeix en minuts

Els triangles d’emergència del cotxe podran substituir-se a partir d’aquest dijous, 1 de juliol, per un dispositiu lluminós de senyalització de perill V-16 de llum groga que se situarà a sobre del vehicle immobilitzat.

Així es recull al reial decret aprovat el març passat que regula els serveis d’auxili en vies públiques amb l’objectiu de garantir la seguretat del sector, ja que cada dia uns 11.000 vehicles efectuen nombroses operacions d’ajuda i rescat que comporten un alt grau de perillositat i perquè des de 2017 han mort 18 operaris a la carretera.

Atropellaments

Segons el Ministeri d’Interior, la col·locació dels triangles comporta haver de sortir del vehicle per col·locar-los i, entre 2018 i 2020, un total de 42 persones han mort en vies interurbanes per haver baixat del vehicle.

Aquest aparell, que serà d’ús obligatori a partir de 2026, permetrà als conductors senyalitzar una avaria o un accident sense necessitat de desplaçar-se 50 metres caminant per la calçada per posar els triangles.

Per això, a partir d’aquest dijous, els conductors podran substituir els triangles per aquest dispositiu lluminós, que millorarà la visibilitat del vehicle avariat, sobretot en condicions de baixa lluminositat.

Característiques del dispositiu

Entre les característiques que ha de tenir aquest dispositiu per ser homologat és que ha de ser de color groc.

Notícies relacionades

A més, la seva irradiació ha de ser de 360 graus en horitzontal i un mínim de vuit graus cap a dalt i a baix. El dispositiu ha d’estar dissenyat per mantenir-se estable en una superfície plana i no moure’s amb un corrent d’aire.

Entre altres particularitats, l’alimentació de l’aparell serà autònoma a través d’una pila o una bateria que haurà de garantir el seu ús al cap de 18 mesos.