Quarantena massiva

El macrobrot de Mallorca afecta més de 5.900 persones de 13 comunitats autònomes

  • La justícia balear resol que els 200 estudiants no contagiats han d’abandonar l’‘hotel Covid’ de Palma

  • Un barco ‘bombolla’ traslladarà aquest dijous a València els joves en una operació coordinada entre Sanitat i les comunitats autònomes on viuen els nois

El macrobrot de Mallorca afecta més de 5.900 persones de 13 comunitats autònomes

EFE / ATIENZA

2
Es llegeix en minuts

La ministra de sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que un barco «bombolla» traslladarà aquest dijous des de Palma a València els 200 estudiants peninsulars que estan confinats en un hotel de la capital balear, en una operació coordinada entre el seu departament i les comunitats autònomes on viuen els joves.

La majoria d’aquests joves són d’Andalusia, però també de Galícia, el País Basc i Madrid, segons ha explicat la ministra en la roda de premsa de després del Consell Interterritorial de Salut.

Una vegada arribin a València, seran les respectives comunitats les que s’encarreguin d’establir els dispositius pertinents per portar els estudiants als seus llocs de residència, ha dit Darias, que espera que aquests trasllats es produeixin el mateix dia.

Gairebé 2.000 contagis

La ministra ha xifrat en 1.824 els contagis a tot Espanya associats a aquest macrobrot, originat en viatges d’estudis a les Balears i que manté en quarantena 5.978 persones a 13 comunitats: Madrid, València, Múrcia, Andalusia, el País Basc, Galícia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Aragó, les Balears, Catalunya, Extremadura i Astúries.

Resolució judicial

La decisió del trasllat amb barco ‘bombolla’ arriba després que el Jutjat Contenciós número 3 de Palma, hagi acordat mantenir el confinament a Mallorca només dels joves peninsulars que han donat positiu de Covid-19, que són 74 dels 269 que el Govern balear havia ordenat aïllar.

Després de conèixer la sentència, el Govern balear ha ofert a aquests 232 joves peninsulars que es quedin a acabar els 10 dies de quarantena a l’illa o tornin dijous a la Península amb l’esmentat barco ‘bombolla’. Però les autoritats sanitàries de les Balears han demanat als estudiants que no surtin de les habitacions, ni surtin a voltar per Palma o a socialitzar.

Comencen les sortides

Almenys nou adolescents han abandonat l’‘hotel Covid’ de Palma aquest dimecres a la tarda, després que nou més fessin el mateix unes hores abans arran que un jutjat de les Balears només mantingués l’aïllament de 74 dels més de 200 que van donar positiu.

La sortida d’aquest grup i l’anterior es produeix després que el Govern de les Balears instés els confinats a l’establiment que mantinguessin l’aïllament per precaució sanitària.

Notícies relacionades

Aquest grup ha abandonat l’Hotel Palma Bellver, situat a primera línia del passeig Marítim, poc després de les 21.00 hores, i segons alguns testimonis, han indicat que pretenien allotjar-se en un altre hotel on no hi hagués cap confinat per estar contagiat de Covid.

Abans, cap a les 17.10 hores, un altre grup d’unes nou noies ha marxat de l’‘hotel Covid’ per anar a l’aeroport amb taxis del servei municipal, amb la finalitat de viatjar a Bilbao, segons fonts pròximes.

Temes:

Coronavirus