El virus continua avançant

La positivitat torna a pujar a Catalunya per sobre del 5% fixat per l’OMS per controlar la Covid

Els hospitals mantenen el repunt d’ingressats i ocupació d’ucis

La positivitat torna a pujar a Catalunya per sobre del 5% fixat per l’OMS per controlar la Covid

EUROPA PRESS / DAVID ZORRAKINO

1
Es llegeix en minuts

Els indicadors de la Covid continuen empitjorant a Catalunya mentre els experts demanen ampliar la vacunació en vista del fort repunt de casos entre joves, principalment a Barcelona. La positivitat torna a pujar a Catalunya per sobre del 5% fixat per l’OMS per controlar la Covid: se situa en 5,04. Aquest llistó no es traspassava des del 9 de maig passat.

La velocitat de contagi del coronavirus, la Rt, acumula 12 dies a l’alça i se situa en 1,28 (una centenes més), mentre el risc de rebrot segueix en 124 punts, segons les dades fetes públiques aquest dilluns per la Conselleria de Salut. En les últimes 24 hores s’han registrat tres morts per Covid.

Notícies relacionades

Als hospitals, la situació segueix sota control, tot i que la xifra de pacients ingressats ha augmentat a 461 (18 més), amb 131 d’ells a l’uci (3 menys). La preocupació per als experts, no obstant, ara és en l’Atenció Primària en vista de l’augment de casos no greus. A favor, el ritme de la vacunació. Aquest dilluns, precisament, s’ha obert la convocatòria per demanar cita als catalans de 30 a 34 anys.

Seguint amb xifres, la incidència acumulada a 14 dies baixa de 99,91 a 98,77. Des que va començar la pandèmia, Catalunya ha registrat 704.066 casos de coronavirus i 22.263 morts.